What's new

Top stories

SxSW 2017: afvallen met kunstmatige intelligentie

Vijftien jaar lang onderzocht professor Yoshiki Ishikawa gewichtsbeheersing bij mensen, maar kwam tot de conclusie dat de mensheid simpelweg niet in staat is zijn gewicht te managen. Zijn missie: een AI ontwikkelen die beter weet wat jij lekker vindt (en goed voor je is) dan jijzelf.


New Dutch Wave op SxSW 2017: de foto’s

Ondanks een bredere opzet, waarin de oude pijlers film, muziek en tech waren aangevuld met onder meer sport, zorg en politiek, trokken dit jaar wederom enkele honderden Nederlanders naar SxSW in Austin, Texas om contacten te leggen voor de Amerikaanse markt. ZKH Prins Constantijn der Nederlanden, Special Envoy van StartupDelta, opende daarbij het New Dutch Wave huis, waar creatief Nederland haar kunnen toonde. SxSW loopt nog door tot 19 maart, maar het techfest is zo goed als voorbij. Gelukkig hebben we de foto’s nog.


KPN waarschuwt voor valse start van 5G in Nederland

KPN waarschuwt voor een valse start voor de uitrol van 5G in Nederland. Het voorgestelde Nederlandse frequentiebeleid sluit niet aan bij Europese ontwikkelingen en er is onvoldoende mobiel spectrum beschikbaar, vindt het bedrijf. De koppositie van Nederland op het gebied van mobiele connectiviteit staat op het spel als het frequentiebeleid niet wordt gewijzigd.


Veiligheid in 2017: SecDevOps

Agile werken betekent dat security een gedeelde verantwoordelijkheid wordt binnen IT-bedrijven. Dat is een grote verbetering maar security eindigt natuurlijk niet bij het opleveren van de software. Ook aan de kant van de klant zijn er stappen die gezet kunnen worden om het risico op hacks en datalekken te verkleinen.


OM: ‘Ennetcom grootste aanbieder van versleutelde communicatie aan criminelen’

Het openbaar ministerie blijft volhouden dat het Nijmegse Ennetcom de grootste aanbieder is van versleutelde communicatie aan criminelen in Nederland met ook verkooppunten in West-Europa en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft vorig jaar al aangedrongen op rectificatie.


Meer artikelen in Tech

Nieuwsbrief