Hoe krijgen webwinkels weer grip op hoge retourpercentages?

Gasten: Thomas de Ruiter, Maurice Beerthuyzen Host: Thomas de Ruiter, Maurice Beerthuyzen
Hoe krijgen webwinkels weer grip op hoge retourpercentages?

Omgaan met retouren is voor webwinkels een groeiend probleem. Het loont vaak niet om producten terug te laten sturen, te controleren en weer verkoopklaar te maken.

Beelden van kledingbergen in de Sahara en kleding die verbrand wordt, geven de fashion industrie een negatief imago, maar het probleem is breder. Webwinkels zoals Amazon, bol.com en Coolblue willen goedkopere producten vaak niet eens meer terug, ook al zijn deze onbeschadigd en ongebruikt.

Hoe kan inzicht in data en het optimaliseren van je digitale consumentenreis helpen het probleem met retouren (deels) te ondervangen? In deze video geven Maurice Beerthuyzen (ClickValue) en Thomas de Ruiter (Cloud Nine Digital) antwoord op deze vraag en meer.


Gast
Thomas de Ruiter
Director Solution Design, Cloud Nine Digital

Als ervaren strategisch consultant helpt Thomas Digital- en Developmentteams bij het ontwerpen, implementeren en managen van Analytics- en MarTech-stacks. Met als doel om ervoor te zorgen dat de randvoorwaarden voor datagedreven werken altijd goed op orde zijn.


Gast
Maurice Beerthuyzen
Director, ClickValue

Maurice is al jaren actief in de CRO wereld. Als programmamanager en onderzoeker voerde hij honderden experimenten uit op diverse sites. Maurice is zeer bedreven in het opzetten en laten groeien van een gedegen CRO-organisatie binnen bedrijven.


Host
Jessica de Haas
Host, Emerce

Jessica is een expert in leiderschapsontwikkeling. Ze heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en begeleiden van talent. Tegenwoordig doet zij dit als freelancer. Een introvert, maar wel een mensenmens. Jessica is host bij Emerce TV.Gerelateerde artikelen