Hoe verduurzaam je klantrelaties met de AVG in je achterhoofd

Hoe verduurzaam je klantrelaties met de AVG in je achterhoofd

Met privacy-vriendelijke analyses win je opnieuw het vertrouwen van je klant. Zo verduurzaam je de relatie. In deze video leer je hoe.

Recente uitspraken in de EU met betrekking tot het niet-naleven van de AVG door Google Analytics zijn direct van invloed op marketingactiviteiten van organisaties. Met de komst van de AVG is er een einde gekomen aan het ongebreideld verzamelen van marketing gegevens. Organisaties moeten de consument om toestemming vragen bij het verzamelen van hun gegevens en moeten adequate maatregelen nemen wanneer deze gegevens worden opgeslagen, verwerkt en geactiveerd.

In deze video vertelt Vincent de Winter zich als Regional Manager Benelux voor Piwik PRO hoe je omgaat met deze uitdaging. Consumenten zijn immers terughoudend om hun toestemming te geven, omdat zij zich nog goed herinneren hoe bedrijven hier in het verleden mee om zijn gegaan. Hij vertelt je hoe privacywetten van invloed zijn op jouw marketingactiviteiten en hoe je de juiste balans kunt vinden tussen zinvolle gegevensverzameling en privacy-compliance met behulp van privacy vriendelijke analyses. Verder laat hij zien hoe de focus op privacy en AVG-compliance juist als een concurrentievoordeel kan worden ingezet. Het kan je namelijk helpen om het vertrouwen van je klanten te winnen.

Collectie: Emerce Digital Marketing

Spreker: Vincent de Winter (Regional Manager Benelux bij Piwik PRO)

Host: Ronald ter Voert (Interviewer, presentator, host, moderator bij RTV Media)

19,1K


Gerelateerde artikelen