-

Interview: Tjeerd Brenninkmeijer over personaliseren met klant- en productgegevens

Interview: Tjeerd Brenninkmeijer over personaliseren met klant- en productgegevens

Wil je deze video bekijken?

Wil je deze video bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze video kijkt...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Emerce. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming ieder moment intrekken in overeenstemming met Emerce’s privacyverklaring. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Je wilt een Premium video bekijken

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Je wilt een Premium video bekijken

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Meld je gratis aan!

Voor deze video heb je een Emerce Basis account nodig. Meld je gratis aan en kijk ongestoord verder.

Aanmelden Al een Emerce Account? Log hier in.

Je e-commerce personaliseren doe je door klant- en productgegevens te combineren. Dat hoeft niet een revolutie in één keer te zijn, maar kun je in stappen opbouwen. En dat kan zelfs voor ‘prospects’.

Personaliseren van je e-commerce kan best wat voeten in de aarde hebben, vooral als je dat bij de hele klantreis wilt doorvoeren, van e-mail en SMS  tot de web-ervaring en de aanbevelingen aan klanten. Tjeerd Brenninkmeijer legt dat dit bij hun gebeurt door zowel product- als klantdata te combineren. Dat gebeurt door middel van een Customer Data Platform waarin alle informatie zit: wie meer of minder kopen, welke klanten winstgevend zijn, etc. Tegelijkertijd weet je ook alles van het product: voorraad, marges en meer. De combinatie van die twee is de sleutel. Dat werkt zelfs bij prospects. Het proces verloopt in real time. Tijdens het browsen op de website door een potentiële nieuwe klant kan het personaliseren al worden opgepakt.

Zo kun je langzaamaan je strategie meer gaan richten op je bestaande klanten, waarvan je meer weet. Het is niet iets voor de allerkleinste spelers op de markt – het begint vaak bij 10 tot 50 miljoen euro omzet – maar beginnen met kleinere use cases kan heel goed. Zo wordt het ook aantrekkelijk voor het MKB. Begin klein en als de ROI groot is use cases toevoegen. Daar is het prijsmodel ook op gemaakt.

Spreker: Tjeerd Brenninkmeijer (Bloomreach)

Interviewer: Hans Voorn

Event: Emerce Retail 2023

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond