Kan een app het gedrag van burgers veranderen en de maatschappij verbeteren?

Gasten: Charlotte Coenen, Roel de Lange Host: Charlotte Coenen, Roel de Lange
Kan een app het gedrag van burgers veranderen en de maatschappij verbeteren?

Rotterdam is een stad waar iedereen zich veilig moet kunnen bewegen en daar hoort seksuele straatintimidatie niet bij.

Als koplopergemeente in deze aanpak is Rotterdam al sinds 2017 bezig met activiteiten op preventie, slachtoffers, aanpak op straat en campagnes. De StopApp maakt sinds 2018 onderdeel uit van de aanpak en is het meldpunt waar slachtoffers en omstanders melding kunnen maken van seksuele straatintimidatie.

Hoe maak je technologie empatisch zonder gebruiksgemak, veiligheid en functionaliteit uit het oog te verliezen? In deze video zullen Roel de Lange (YipYip) en Charlotte Coenen (Gemeente Rotterdam) vertellen over de wensen, het proces en de uitdagingen van het ontwikkelen van de StopApp.


Gast
Charlotte Coenen
Projectleider, Gemeente Rotterdam

Charlotte Coenen is sinds 2022 projectleider Aanpak Seksuele Straatintimidatie voor de Gemeente Rotterdam. Zij is verantwoordelijk voor het bepalen van beleid op dit onderwerp en het uitzetten van activiteiten. Daarin werkt zij veel samen met maatschappelijk partners in de stad. Haar drijfveer is om de Rotterdamse straten veiliger te maken voor meisjes, vrouwen en lhbtiqa+ personen omdat ze het onacceptabel vindt dat deze groepen zo vaak worden lastig gevallen dat ze hun gedrag erop aanpassen.


Gast
Roel de Lange
Partner - Strategy Director, YipYip

Roel de Lange is een  specialist in marketing en positionering, gespecialiseerd in het verbinden van merken en organisaties met hun doelgroepen via innovatieve apps. Als Partner & Strategy Director bij YipYip stuurt hij de ontwikkeling van onderscheidende digitale oplossingen aan die de interactie tussen merken en consumenten versterken.


Host
John Meulemans
Host, Emerce

John was initiatiefnemer van de Taskforce Social binnen het Interactive Advertising Bureau (IAB) en is sinds 1998 professioneel actief in online marketing. Eerder werkte John bij IBM, DoubleClick en was hij oprichter van interactive agency Urbanology.Gerelateerde artikelen