-

Recruitment op afstand: Achmea

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat Emerce je gegevens in de Emerce database zet en je relevant nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten stuurt, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Mitchell van Koert van Achmea vertelt hoe hij het wervingsproces heeft aangepast toen recruitment op afstand nog de enige mogelijkheid was.

Achmea werft 3000 mensen per jaar en werd met heel de wereld overvallen door de coronacrisis. Mitchell van Koert vertelt over de plotselinge digitalisering van zijn hele proces: van informatie vinden via Google Trends tot het ombouwen van een abricampagne naar social media en ‘wandelsollicitatiegesprekken’. Uitdagingen varieerden van loskomen van de waan van de dag tot nieuwe werknemers onboarden in een Teams-omgeving, maar kansen zijn er zeker ook. Recruitment zorgde binnen Achmea voor een aantal mooie innovaties en de klanttevredenheid en de doorlooptijd zijn zelfs verbeterd.

Spreker

Mitchell van Koert (Senior consultant Talent Acquisition, Achmea)

Host

Sacha Martina (oprichter van Bureau Zwart Wit en Your Expat Agency)

collection

Emerce Recruitment

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond