Industry Wire

Geplaatst door Stripe

Amazon en Stripe intensiveren samenwerking om E-commerce te versnellen en online betalingen te stroomlijnen

  • Amazon en Stripe hebben een uitgebreide wereldwijde overeenkomst ondertekend, waarmee de langdurige samenwerking tussen beide bedrijven verder wordt verdiept.
  • Onder de nieuwe overeenkomst wordt Stripe voor Amazon in de VS, Canada en Europa een strategische betalingspartner die een aanzienlijk deel van Amazons totale betalingsvolume verwerkt in diens activiteiten, waaronder Prime, Audible, Kindle, Amazon Pay, Buy With Prime en meer.
  • Stripe zal zijn gebruik van Amazon Web Services, Stripe’s langjarige cloud-infrastructuurleverancier, uitbreiden om zijn bedrijf te runnen en te laten groeien en tegelijkertijd miljoenen internetbedrijven betrouwbaar te bedienen.

<24 januari 2023> Amazon en Stripe hebben een uitgebreide wereldwijde overeenkomst getekend waarbij Amazon het gebruik van Stripe’s kernbetalingsplatform aanzienlijk zal uitbreiden.Tegelijkertijd zal  Amazon Web Services (AWS) cruciale computerinfrastructuur leveren om Stripe nog beter in staat te stellen miljoenen internetbedrijven over de hele wereld te bedienen.

Onder de nieuwe overeenkomst wordt Stripe een strategische betalingspartner voor Amazon in de VS, Europa en Canada en verwerkt het een aanzienlijk deel van Amazons totale betalingsvolume. Stripe zal worden gebruikt voor alle bedrijfsonderdelen van Amazon, waaronder Prime, Audible, Kindle, Amazon Pay, Buy With Prime en meer.

Ofschoon Stripe en Amazon al meer dan tien jaar nauw samenwerken, markeert de aankondiging van het partnerschap van vandaag een nieuw hoofdstuk in de hechte relatie tussen de twee bedrijven. Amazon begon Stripe in 2017 te gebruiken om de marktuitbreiding in Azië en Europa te versnellen en miljoenen Prime Day-, Black Friday- en Cyber Monday-aankopen over de hele wereld te ondersteunen.

“Stripe is een betrouwbare partner die ons bij elke stap helpt om onze business te versnellen”, aldus Max Bardon, vice president payments van Amazon. “In het bijzonder waarderen we de betrouwbaarheid van Stripe. Zelfs tijdens piekdagen zoals Prime Day, Black Friday en Cyber Monday levert Stripe toonaangevende uptime. We waarderen Stripe’s niet aflatende inzet om gebruikers op de eerste plaats te zetten.”

Stripe vertrouwt al lange tijd op AWS voor het leveren van de kerninfrastructuur waarop Stripe is gebouwd. Het partnerschap heeft Stripe in staat gesteld de productiviteit van ontwikkelaars te verhogen en de productontwikkeling te versnellen, zelfs terwijl Stripe is geschaald om miljoenen internetbedrijven over de hele wereld te ondersteunen. Met de overeenkomst van vandaag zal Stripe zijn AWS-voetafdruk blijven uitbreiden en de wereldwijde handel blijven transformeren door gebruik te maken van AWS’s snel uitbreidende dienstenpakket, waaronder Graviton voor efficiëntie en prestaties bij gegevensverwerking, en Nitro enclaves om de gegevensbeveiliging te verbeteren.

“We zouden niet zonder AWS kunnen en willen”, zegt David Singleton, chief technology officer van Stripe. “AWS is de eerste keuze van onze klanten. Het platform geeft Stripe enorme mogelijkheden voor ontwikkelaars, die we vervolgens inzetten voor onze gebruikers. Kijkend naar het komende decennium is het duidelijk dat de beste weg voorwaarts voor Stripe en voor onze gebruikers een nauwere samenwerking met Amazon is.”

“Stripe vertrouwt ons al meer dan tien jaar zijn kernactiviteiten toe en we nemen die verantwoordelijkheid serieus”, zegt Adam Selipsky, CEO van Amazon Web Services. “We zijn vereerd dat we, door ons partnerschap uit te breiden, onze bijdrage kunnen leveren aan het ondersteunen van Stripe’s aanhoudende wereldwijde groei in de komende jaren.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht