Industry Wire

Geplaatst door Virtualshop

Een Belgische webapplicatie-ontwikkelaar lanceert een oplossing om veilig te shoppen in Coronatijden bij de vertrouwde lokale handelaar

Virtualshop is een nieuwe (web)applicatie die het mogelijk maakt om zonder het huis te verlaten te winkelen in de favoriete winkels. We zouden het een bemande webshop kunnen noemen.

Het principe is super eenvoudig: de klant maakt een afspraak via de digitale agenda van de winkel, op het afgesproken moment komen beiden in contact via hun pc of smartphone in een aparte videoroom. De handelaar kan producten showen en antwoorden op de vragen van de klant. De klant rekent op het einde af zoals in een webshop. De producten kunnen worden afgehaald of worden opgestuurd. De ideale oplossing voor de klant die toch bij de vertrouwde winkel wil shoppen en genieten van de gebruikelijke service maar toch de drukte wil mijden.

De nieuwe Corona maatregelen maken het ons nog maar eens duidelijk: het virus is niet weg, we moeten ons leven en shopping gedrag aanpassen.
Het shoppen is in volle mutatie: sommige mensen blijven gewoon verder shoppen, sommigen mijden het vertoeven in kleine ruimtes tussen veel mensen. Anderen willen nog enkel online shoppen… Dit vergt veel creativiteit en vernieuwing bij de handelaar indien ze het voorbestaan van hun zaak willen garanderen. Virtueel shoppen is voor zowel de winkelier als de klant een vernieuwende en complementaire oplossing.

Virtualshop werd door de Belgische ondernemer Jean Faniel ontwikkelt als oplossing voor de Coronaproblematiek bij de consument en de handelaar. Met deze nieuwe applicatie kan er veilig geshopt worden zonder compromissen te moeten sluiten op vlak van service. Het is ook een wapen voor de lokale handelaar tegen de grote, meestal buitenlandse webshops.
Volgens Virtualshop wordt het toekomstig winkellandschap vierdelig:
• Het fysisch shoppen in de winkel
• Een aanbod via een webshop
• Het fysisch shoppen in de winkel op afspraak (mee voorzien in de Virtualshop applicatie)
• Het digitaal winkelen met begeleiding (Virtualshop)
De moderne winkel wordt een “en-en” verhaal.
Internationale ambities:
Virtualshop wordt 1 augustus gelanceerd in Vlaanderen. Om de lokale economie te ondersteunen wordt er in deze woelige Corona tijden tot Juni 2021 geen maandelijkse kosten aangerekend , het gebruik van de applicatie is volledig gratis. Kort na lancering in Vlaanderen zal Virtualshop ook in andere regio’s en landen worden gelanceerd.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht