Industry Wire

Geplaatst door Orange Business

BNP Paribas heeft Orange Business Services geselecteerd om een SD-WAN-oplossing te implementeren in meer dan 1.800 bankfilialen in heel Frankrijk. BNP Paribas richt zich op het ontwikkelen en integreren van nieuwe digitale oplossingen en blijft de hoogste standaarden bieden om de gebruikerservaring voor zowel klanten als medewerkers te verbeteren.

BNP Paribas heeft Orange Business Services geselecteerd om een SD-WAN-oplossing te implementeren in meer dan 1.800 bankfilialen in heel Frankrijk. BNP Paribas richt zich op het ontwikkelen en integreren van nieuwe digitale oplossingen en blijft de hoogste standaarden bieden om de gebruikerservaring voor zowel klanten als medewerkers te verbeteren.

Door Flexible SD-WAN van Orange Business Services te integreren, profiteert BNP Paribas van een modern en flexibel technologisch platform om zijn digitale transformatie te versnellen. Dit maakt een snelle en eenvoudige implementatie van meerdere services mogelijk, zoals dynamische routering en padselectie met schaalbaarheid en flexibiliteit. Het stelt beheerders ook in staat om de prestaties van de infrastructuur te bewaken en mogelijke netwerkcongestie op te lossen door middel van eenvoudige softwaremodificaties, waardoor de prestaties van toepassingen worden geoptimaliseerd. Door de inzet van SD-WAN, kan BNP Paribas profiteren van een volledig beveiligd hybride netwerk met native multi-cloud, multi-access en multi-applicatie. De Bank zal ook profiteren van geoptimaliseerd en gecentraliseerd beheer en intelligente routing voor haar nieuwe infrastructuur.

Nauwe samenwerking tussen business en IT voor meer flexibiliteit

Vanaf het begin van het project hebben experts van Orange Business Services en BNP Paribas samen het ontwerp van de oplossing gebouwd en prioriteit gegeven aan de te implementeren functies. Meer dan 3.600 toegangslijnen – twee per filiaal, inclusief één internettoegangslijn – worden momenteel uitgerold waarbij de nadruk ligt op het handhaven van de bedrijfscontinuïteit van elke locatie tijdens de migratie. In aanvulling op de SD-WAN laag, zijn firewalls voor verbeterde beveiliging ook onderdeel van deze implementatie.

“Het was van het grootste belang voor ons om een partner te kiezen die al bewezen ervaring had met het implementeren en gebruiken van SD-WAN-oplossingen. Orange Business Services viel op als een vertrouwde partner. Naast hun IT-expertise, toonden de Orange-teams begrip voor onze zakelijke uitdagingen en wisten ze wat er moest gebeuren om onze end-to-end digitale transformatie te ondersteunen. Deze nauwe samenwerking tussen onze teams vanaf het allereerste begin van het project was één van de sleutels voor zowel het succes als voor een vlotte uitrol, ” zei Bernard Gavgani, Chief Information Officer bij BNP Paribas Group.

“We zijn verheugd om BNP Paribas te ondersteunen bij hun transformatieprogramma en om het eerste grootschalige SD-WAN-project in de retail bankensector voor de Franse markt te implementeren. Een diepgaand begrip van de zakelijke behoeften van onze klanten is essentieel om samen op maat gemaakte en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Orange Business Services zal de centrale en lokale teams van BNP Paribas blijven begeleiden om hun SD-WAN-vaardigheden te leren en te ontwikkelen “, aldus Nadine Foulon-Belkacémi, Executive Vice President, French Major Clients bij Orange Business Services.

Over BNP Paribas
BNP Paribas is een toonaangevende bank in Europa met een internationaal bereik. BNP is aanwezig in 71 landen, heeft ongeveer 199.000 medewerkers, waarvan meer dan 151.000 in Europa. De Groep bekleedt sleutelposities in haar drie hoofdactiviteiten: Domestic Markets en International Financial Services (waarvan de retailbankingnetwerken en financiële diensten worden gedekt door Retail Banking & Services) en Corporate & Institutional Banking, dat twee klantfranchises bedient: zakelijke klanten en institutionele investeerders. De Groep helpt al haar klanten (particulieren, maatschappelijke verenigingen, ondernemers, KMO’s, bedrijven en institutionele klanten) om hun projecten te realiseren door middel van oplossingen voor financiering, investeringen, sparen en beschermingsverzekeringen.

In Europa heeft de Groep vier thuismarkten (België, Frankrijk, Italië en Luxemburg) en BNP Paribas Personal Finance is de Europese leider in consumentenleningen.

BNP Paribas rolt zijn geïntegreerd retailbankingmodel uit in mediterrane landen, in Turkije, in Oost-Europa en een groot netwerk in het westelijke deel van de Verenigde Staten. In zijn Corporate & Institutional Banking en International Financial Services-activiteiten bekleedt BNP Paribas ook topposities in Europa, een sterke aanwezigheid in Amerika en een solide en snelgroeiende onderneming in Azië-Pacific.

Over Orange Business Services
Orange Business Services is een netwerk-native digitale dienstverlener en de wereldwijde enterprise-divisie van de Orange Group. We verbinden, beschermen en innoveren bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Door expertise op het gebied van connectiviteit en systeemintegratie is Orange Business Services in staat bedrijven te ondersteunen op het gebied van softwaredefined networking, multi-clouddiensten, data en AI, slimme mobiliteitsdiensten en cybersecurity. Orange biedt begeleiding in elke fase van de gegevenscyclus: van verzameling, transport, opslag en verwerking tot analyse en delen.

Nu bedrijven gedijen op innovatie, plaatst Orange Business Services haar klanten in het hart van een open ecosysteem om samenwerking te stimuleren. Dit omvat de 27.000 werknemers, de activa en expertise van de Orange Group, haar technologie-en zakenpartners en een pool van nauwkeurig geselecteerde start-ups. Orange Business Services opereert bij meer dan 3.000 multinationale ondernemingen en twee miljoen professionals, bedrijven en lokale gemeenschappen in Frankrijk.

Ga voor meer informatie naar www.orange-business.com of volg ons op LinkedIn, Twitter onze blogs.

Orange is een van ’s werelds meest toonaangevende telecommunicatie-exploitanten met een omzet van 42 miljard euro in 2019 en 257 miljoen klanten wereldwijd op 30 september 2020. Orange is genoteerd aan Euronext Paris (ORA) en aan de New York Stock Exchange (ORAN). In december 2019 presenteerde Orange het nieuwe strategische plan “Engage 2025”, ondersteund met sociale en ecologische verantwoording. Terwijl de acceleratie in groeigebieden, zoals B-to-B-services en het plaatsen van data en AI centraal staan bij innovatie, is de hele Orange Group een aantrekkelijke en verantwoordelijke werkgever.

Orange en alle andere Orange-product-of servicenamen die in dit materiaal zijn opgenomen, zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht