Industry Wire

Business Studies: opleiding voor professional van de toekomst

Hogeschool Inholland gaat per 1 september 2014 op vijf onderwijslocaties van start met de nieuwe economieopleiding Business Studies. De opleiding speelt in op de continu veranderende economische markt en past bij toekomstige studenten met passie voor hun professionele ontwikkeling. Business Studies is een opleiding die studenten opleidt tot zakelijke professionals die zelfsturend zijn, initiatief nemen en proactief met hun (loopbaan)ontwikkeling bezig zijn.

Business Studies is een samenvoeging van de bestaande Inholland-opleidingen Bedrijfskunde MER, Human Resource Management, Commerciële Economie, Small Business & Retail Management, Logistiek & Economie en Financial Services Management.

“Studenten leren eerst hoe een organisatie werkt, door zich in de eerste twee studiejaren zo breed mogelijk te oriënteren op alle aspecten van de bedrijfsvoering. Aan het eind van het tweede jaar kiest de student voor een specialisatie. Via gastcolleges van professionals uit het werkveld leren de studenten verder kijken dan de eigen belevingswereld,” aldus Petra Biemans, lector HRM en Persoonlijk Ondernemerschap en projectleider Business Studies.

Vanaf jaar drie kiest de student bewust voor een van de afstudeerrichtingen: Marketing, Ondernemen, Management & Beleid, HRM, Banking & Insurance of Logistiek. De opleiding wordt aangeboden in Alkmaar, Diemen, Den Haag, Haarlem en Rotterdam. Deze brede oriëntatie biedt studenten de kans om na twee jaar gericht te kunnen kiezen en draagt daardoor bij aan de ambitie van Inholland om studieuitval zoveel mogelijk te voorkomen.

De veranderende arbeidsmarkt
Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar professionele starters die nieuwsgierig en onderzoekend zijn en kunnen samenwerken. “Binnen mijn groeiende organisatie zou ik de professionals van Business Studies op meerdere disciplines kunnen inzetten. Met die ervaring kunnen zij vervolgens een eigen specialisme kiezen,” voorspelt Wouter Goedhart, oprichter van online recruitmentbureau Vonq. “Het werkveld vraagt om innovatieve oplossingen en een andere aanpak van processen. Ik ben ervan overtuigd dat daar brede opleidingen voor nodig zijn,” voegt Linda Boot, bestuurslid van zorgorganisatie Pameijer daaraan toe.

Open Avond
Op woensdag 15 januari tussen 17.00 uur tot 20.00 uur kunnen geïnteresseerden tijdens de Open Avond van Inholland kennismaken met de opleiding Business Studies. De locaties Alkmaar, Diemen, Den Haag, Haarlem en Rotterdam verzorgen presentaties over de opleiding.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht