Industry Wire

Geplaatst door Chargemap

Chargemap introduceert een nieuw reviewsysteem om het gebruik van laadpalen makkelijker te maken

Chargemap, hét platform voor het opladen van elektrische voertuigen, introduceert vandaag een nieuwe functionaliteit in de app. Het doel: de kwaliteit van de gegevens over de laadpalen verder verbeteren én ervoor zorgen dat de gebruikers van de app onderweg nog makkelijker en zorgelozer hun EV kunnen opladen.
PARIS, 20 april 2023 – Meer dan 1,5 miljoen leden maken al gebruik van het platform van Chargemap. Met hun input leveren ze al jaren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de informatie over de laadpalen die in de app beschreven staan. Dankzij het nieuwe reviewsysteem wordt de inbreng van de gebruikers van Chargemap alleen nog maar groter én zinvoller. Het grote pluspunt: nog meer gemak bij het opladen van een EV. Gebruikers van Chargemap kunnen vanaf nu – heel eenvoudig – een aantal nuttige en actuele gegevens direct aan de community doorgeven. Daardoor krijgt iedereen die bij het platform is aangesloten de belangrijkste (en meest actuele) informatie over de status van de laadpalen. Dat helpt de gebruikers bij het vinden van de meest betrouwbare én meest geschikte laadpalen.

Met de nieuwe functionaliteit kunnen gebruikers op basis van 1 tot 5 sterren hun ervaringen noteren en bijhouden. Denk hierbij aan details over de betrouwbaarheid van de installatie, de prijs-kwaliteitverhouding, de omgeving en de veiligheid. De gebruikers van Chargemap beoordelen de laadpaal allemaal op basis van dezelfde vier criteria. Door het gemiddelde te nemen van alle feedback rolt er een beoordeling uit voor de verschillende laadstastions, net zoals bij een hotelbeoordeling van Booking.com. EV-rijders kunnen de laadpalen zo heel eenvoudig met elkaar vergelijken en makkelijker bepalen wat – in hun geval – de beste laadpalen zijn.

Als een laadpaal niet goed werkt, kunnen de gebruikers bijvoorbeeld precies zien waarom dat zo is: vanwege een technisch probleem, omdat het laden niet lukt of omdat een laadpaal niet bereikbaar is. De gebruikers kunnen al hun ervaringen delen, of ze nu positief of negatief zijn. Zo helpen ze de andere leden van de online community bij het maken van keuzes onderweg. Voor alle duidelijkheid: gebruikers hebben – waar ze ook opladen – altijd 7 dagen de tijd om hun laadsessie te registeren en een beoordeling achter te laten.

‘De Chargemap app is ontwikkeld om EV-rijders de mogelijkheid te bieden elkaar te helpen door waardevolle informatie uit te wisselen over laadpalen. Met het nieuwe systeem kunnen EV-rijders veel gedetailleerdere informatie opzoeken over de kwaliteit van de laadgebieden. Het wordt zo makkelijker om het aanbod met elkaar te vergelijken en helpt beheerders om de kwaliteit van hun dienstverlening te verbeteren’, aldus Yoann Nussbaumer, oprichter en CEO van Chargemap.
Deze ontwikkelingen maken het eveneens mogelijk om de informatie over laadpalen gestructureerder te delen en makkelijker bij te houden. Daardoor zou het nieuwe systeem bovendien actief kunnen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de infrastructuur voor elektrisch rijden. Want als de laadnetwerken meer inzicht hebben in de behoeften van de gebruikers, kunnen ze beter op inspelen op de wensen van de klant en concurrerend blijven in een markt die nog volop in ontwikkeling is.

Met de nieuwe functionaliteit wil Chargemap haar positie als markleider in het verzamelen van informatie over laadpalen verder versterken. Het uiteindelijke doel is om het de gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken bij het opladen van hun EV.

De nieuwe functionaliteit is vanaf vandaag beschikbaar: gebruikers hoeven alleen even de nieuwste versie te downloaden van de Chargemap app in de stores voor iOS en Android.

Over Chargemap
Als marktleider in oplossingen voor het opladen van elektrische voertuigen, is Chargemap hét platform waar meer dan 1,5 miljoen rijders in Europa gebruik van maken voor het zoeken naar en afrekenen bij laadpalen. De missie: bestuurders van elektrische voertuigen de best mogelijke ervaring bieden bij het opladen van hun EV.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht