Industry Wire

Geplaatst door CyberArk

CyberArk plant overname Venafi voor betere beveiliging machine-identiteiten

Identity security-specialist CyberArk heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Venafi, een bedrijf dat vooroploopt in beheer van machine-identiteiten. De technologie van het bedrijf gecombineerd met CyberArk’s identiteitsbeveiliging creëert een platform voor end-to-end machine identity security op bedrijfsschaal. Venafi is momenteel nog in handen van investeerder Thoma Bravo.
Digitale transformatie en cloudmigratie hebben geleid tot een exponentiële toename van het aantal machine-identiteiten, zoals workloads, code, applicaties, IoT-apparaten en containers. Het aantal machines is vaak veel groter dan het aantal menselijke identiteiten, de verhouding is vaak groter dan 40:1. Als ze onbeschermd blijven, vormen ze een lucratief doelwit voor cybercriminelen. Deze machine-identiteiten moeten worden gesignaleerd, beheerd, beveiligd en geautomatiseerd om hun verbindingen en communicatie veilig te houden. Dit wordt nog complexer gemaakt door de kortere levenscycli van certificaten, van 398 tot 90 dagen.
Venafi’s certificaat-lifecycle-management speelt hierop in, maar ook zijn private Public Key Infrastructure (PKI), IoT identity management en cryptografische code signing, vormen een aanvulling op CyberArk’s secrets-management. De combinatie stelt organisaties in staat om machine-identiteiten te beschermen tegen misbruik, de beveiliging enorm te verbeteren en kostbare uitval te voorkomen. Organisaties van elke omvang die moderne cloud-omgevingen willen beveiligen, profiteren zo van een breed scala aan opties voor de beveiliging van machine-identiteiten in één oplossing, die kan worden ingezet als SaaS of hybride.
Venafi’s PKI, certificaatbeheer en aanvullende oplossingen breiden CyberArk’s ‘total addressable market’ (TAM) uit met bijna 10 miljard USD tot ongeveer 60 miljard USD.
“Deze overname markeert een cruciale mijlpaal voor CyberArk, die ons in staat stelt onze visie te bevorderen om elke identiteit – mens en machine – te beveiligen met het juiste niveau van privilege controls”, aldus Matt Cohen, Chief Executive Officer, CyberArk. “Door onze krachten te bundelen met Venafi breiden we onze mogelijkheden uit om machine-identiteiten te beveiligen in een cloud-first, GenAI, post-quantum wereld. Onze geïntegreerde technologieën, mogelijkheden en expertise zullen inspelen op de behoeften van wereldwijde ondernemingen en hen in staat stellen zich te verdedigen tegen steeds geavanceerdere aanvallen die gebruikmaken van menselijke en machine-identiteiten als onderdeel van de aanvalsketen. Venafi brengt talent van wereldklasse mee dat CyberArk’s klantgerichte, mensgerichte cultuur en ‘security-first’ mentaliteit deelt. We zien ernaar uit om met het Venafi-team samen te werken om te profiteren van de enorme groeimogelijkheden in de markt voor identiteitsbeveiliging.”
“Het was een genoegen om met het Venafi-team samen te werken en onze operationele expertise te gebruiken om Venafi verder te versterken als een belangrijke speler op het gebied van machine identity management”, zegt Chip Virnig, Partner bij Thoma Bravo. “In de loop van onze investering heeft Venafi de SaaS-groei versneld, de marges vergroot en met succes een best-in-class SaaS-aanbod gecreëerd, wat de weg vrijmaakt voor voortdurende innovatie. Wij geloven dat CyberArk een geweldige partner is voor Venafi en dat het geschaalde end-to-end machine identiteitsbeveiligingsplatform dat ontstaat door deze strategische combinatie aanzienlijke waarde zal opleveren voor aandeelhouders.”
Details van de voorgestelde overname
CyberArk is van plan Venafi over te nemen voor een ondernemingswaarde van ongeveer 1,54 miljard USD in een combinatie van contanten en CyberArk-aandelen (ongeveer 1 miljard USD in contanten en ongeveer 540 miljoen USD in aandelen). De raden van bestuur van zowel CyberArk als Venafi hebben elk de transactie goedgekeurd. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 worden afgerond, afhankelijk van de vereiste wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.
—————–
Over CyberArk 
CyberArk (NASDAQ: CYBR) is de wereldwijde specialist in Identity Security. Het bedrijf richt zich op intelligente privilege-controlemiddelen en biedt de meest uitgebreide beveiligingsoplossing voor elke identiteit, menselijk of machine, binnen bedrijfsapplicaties, lokale medewerkers of collega’s op afstand, hybride cloud-omgevingen en in DevOps lifecycles. ’s Werelds vooraanstaande bedrijven vertrouwen op CyberArk om hun cruciale assets te beschermen. Voor meer informatie, kijk op www.cyberark.com, lees de CyberArk blogs of volg ons op Twitter via @CyberArkLinkedIn of Facebook.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht