Industry Wire

Geplaatst door Edubookers

Edubookers helpt werkgevers tot 30% besparen op het opleidingsbudget

EINDHOVEN – Het in februari 2015 gestarte boekingsplatform lanceert naast het bekende online platform nu ook een Business Portal voor bedrijven. Met deze gratis SAAS-oplossing kunnen medewerkers van aangesloten bedrijven zelf hun gewenste training zoeken en boeken in het aanbod van +10.000 trainingen. Een leidinggevende of HR kan middels de ingebouwde autorisatieflow vervolgens goedkeuring geven, waarna Edubookers de volledige administratie afhandelt.

Paul Schrama, Founder & CEO van Edubookers: “Wij zijn Edubookers begonnen omdat we cursisten willen helpen om in het grote aanbod de juiste training te vinden en omdat we opleiders aan volle klassen willen helpen. Omdat 80% van onze boekingen door de werkgever worden betaald, zijn we met hen in gesprek gegaan om te kijken hoe we ze kunnen helpen. Daarom lanceren we nu de Business Portal, waarmee we overzicht en structuur bieden aan organisaties in de inzet van het opleidingsbudget. Daarnaast besparen we door de afspraken met onze opleiders direct op het opleidingsbudget en nemen we de gehele administratieve rompslomp weg. Dit resulteert in een totale besparing van 20-30% op het opleidingsbudget.

Voordelen voor de medewerker

Vaak zoekt een medewerker nu zelf online naar een passende training, welke die ter goedkeuring voorlegt aan de leidinggevende of HR. Niet alleen is het een hele opgave om te bepalen wie van de 16.000 aanbieders de juiste is, ook vergt interne goedkeuring vaak de nodige tijd. De Business Portal van Edubookers lost dit op doordat het aanbod vooraf goedgekeurd is door HR en de afhandeling volledig digitaal verloopt. Daarnaast weet je zeker dat je de beste keuze maakt doordat de trainingen beoordeeld zijn door oud-cursisten en directe collega’s.

Voordelen voor HR

HR is veelal verantwoordelijk voor het opleidingsbudget en de kwalitatieve inzet daarvan. Doordat medewerkers echter vaak zelf hun training zoeken, is het lastig om de besteding en kwaliteit van het budget te sturen. Het aanbod in de Business Portal wordt eerst door HR goedgekeurd en elke aanvraag kan worden beoordeeld. Daarnaast kunnen budgetten aan teams of medewerkers worden toegewezen, zodat de juiste inzet hiervan wordt geborgd. D.m.v. een overzichtelijk dashboard en de gewenste statistieken heeft HR continue inzicht in een optimale inzet van het budget.

Voordelen voor Finance

Edubookers heeft afspraken met ruim 700 opleiders en kan hierdoor altijd de beste training bieden voor de beste prijs. Daarnaast bieden veel opleiders vaak interessante kortingen, waardoor er een besparing van ruim 20% op het opleidingsbudget kan worden gerealiseerd. Ook kunnen bedrijven ervoor kiezen om elke maand 1 verzamelfactuur te ontvangen, wat de belasting van de financiële administratie aanzienlijk reduceert. Gecombineerd met de fiscale voordelen die Edubookers kan bieden door de samenwerking met XS2talent, kan een totale besparing van 30% op het opleidingsbudget worden gerealiseerd.

Fiscale voordelen door samenwerking met XS2talent

Edubookers werkt actief en exclusief samen met XS2talent. Zij stellen werkgevers in staat om persoonlijke opleidingsbudgetten belastingvrij uit te betalen op naam van werknemers. Dit is mogelijk omdat XS2talent een joint-venture is tussen ABN Amro (bank) en de Freia Groep (opleider). De Business Portal van Edubookers is direct gekoppeld aan XS2talent, waardoor klanten van Edubookers direct kunnen profiteren van dit voordeel.

Meer informatie is te vinden op: https://www.edubookers.com/werkgevers

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht