Industry Wire

Geplaatst door Gemeente Delft

Elektrische deelscooters in Delft

GO Sharing en Fleyx gaan elektrische deelscooters aanbieden in Delft. Vandaag, donderdag 30 juli, plaatst GO Sharing 100 elektrische deelscooters in Delft. Felyx volgt in augustus. Beide aanbieders zijn al actief in Den Haag en Rotterdam. Zij hebben plannen om in omliggende gemeenten uit te breiden. Hiermee kunnen gebruikers de scooter steeds meer gebruiken op regionale verbindingen. Dit geldt niet alleen voor Delftenaren, maar ook voor gebruikers die naar Delft toe komen.

Duurzaam vervoer

De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat de capaciteit van het openbaar vervoer is afgenomen. Daarnaast reist niet iedereen meer even graag met het openbaar vervoer. In de corona-crisis ziet de gemeente Delft potentie in de elektrische deelscooter voor het reizen in de regio. De elektrische deelscooter biedt bijvoorbeeld extra mogelijkheden om je te verplaatsen.

Overlast voorkomen

Samen met de aanbieders zet de gemeente zich in om het gebruik te stimuleren en overlast te voorkomen. Delft heeft hierover overleg met de aanbieders. Dat gaat over de kwaliteit van de dienstverlening, de impact op en het gebruik van de openbare ruimte.

Binnenstad

Om de impact op de openbare ruimte te beperken heeft de gemeente met de aanbieders afspraken gemaakt over het aantal scooters in de stad en het aanbieden van scooters in bijvoorbeeld de binnenstad. De ruimte in de binnenstad, zeker op drukke momenten, is beperkt. Felyx en GO Sharing bieden daarom in een groot deel van de binnenstad geen deelscooters aan.

Vergunningen

De gemeente werkt op dit moment aan een vergunningstelsel voor deelfietsen en deelscooters en betrekt de ervaringen met de deelscooters in Delft hierbij. De gemeente verwacht dat medio 2021 het vergunningstelsel wordt ingesteld.

Meldingen en vragen

Uiteraard kan het voorkomen dat een scooter hinderlijk staat geparkeerd of dat mensen vragen hebben over de deelscooters. Meldingen en vragen over deelscooters kunnen rechtstreeks ingediend worden bij GO Sharing en Felyx. Zij reageren binnen 12 uur op een melding.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht