Industry Wire

Geplaatst door RecruitNow

Euro Planit zet met RecruitNow | Cockpit grote stap in digitalisering recruitment

Kandidaten verwerken, matchen en plaatsen: dat kan Euro Planit Personeelsdiensten vanaf nu nog sneller. De personeelsbemiddelaar gaat namelijk werken met een nieuw recruitmentsysteem: RecruitNow | Cockpit. Door deze samenwerking met online recruitmentspecialist RecruitNow versnellen ze niet alleen de digitale transformatie van hun organisatie, maar zet Euro Planit ook een serieuze stap om de candidate journey beter te stroomlijnen en de kwaliteit van de sollicitanten te verbeteren.

Marieke Alten, sales- en marketingmanager bij Euro Planit, is er zeker van dat deze samenwerking ten goede komt aan de ambitie van het bedrijf om de ideale candidate journey te creëren voor de sollicitant. “Wensen als een efficiënter werkproces van de intercedenten, meer grip op en inzicht in onze data en een optimale candidate journey op de recruitmentsite kunnen wij met de komst van RecruitNow | Cockpit ineens realiseren.”

Meer kandidaten plaatsen dankzij inzicht en grip

Door de geavanceerde matchmogelijkheden van de Cockpit, komen de beste matchsuggesties altijd automatisch naar boven. Een afgewezen kandidaat voor de ene vacature is bijvoorbeeld een kans voor het invullen van een andere vacature. Daarnaast wordt alle communicatie (via WhatsApp, sms en e-mail), van en naar kandidaten en contactpersonen, centraal vastgelegd in Cockpit. Hierdoor weet iedereen op elk moment van de dag wat en met wie er gecommuniceerd is. Voor Euro Planit waren dit de hoofdredenen om voor een samenwerking met RecruitNow te kiezen.

Door het gebruik van Cockpit houden intercedenten daadwerkelijk meer tijd over. Tijd die ze nu kunnen investeren in persoonlijk contact met de kandidaten en het optimaliseren van de werkprocessen. Met de data die verzameld wordt, krijgt Euro Planit bovendien meer inzicht in de journey die de kandidaat aflegt van begin tot eind. Met die data-inzichten kunnen de intercedenten in samenwerking met het team van RecruitNow het hele recruitmentproces blijven optimaliseren.

André Polderman, CEO van RecruitNow, verwacht dat RecruitNow | Cockpit een belangrijke rol gaat spelen in de digitale transitie van het recruitmentproces bij Euro Planit: “De recruitmentbranche staat aan de vooravond van grote veranderingen, zoals digitale transformatie. Euro Planit wil deze veranderingen omarmen om klaar te zijn voor deze nieuwe toekomst. Wij gaan ze ondersteunen en ontzorgen in dit belangrijke proces”.

Euro Planit heeft in RecruitNow niet alleen een recruitmentsysteem gevonden dat aansluit bij al hun wensen, maar ook een goede partner met een culturele match. Alten: “Onze mensen en culturen passen erg goed bij elkaar. We zijn allebei van de korte lijnen en het snelle schakelen. Ook de continue roadmap en doorontwikkeling van het product vinden we erg prettig. Dit heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor Cockpit.”

RecruitNow ● Hogeweg 182 ● 3815 LZ Amersfoort ● T +31 (0)88 524 55 24 ● www.recruitnow.nl

PERSBERICHT

Noot voor de redactie

Over Euro Planit

Europlanit is geen regulier uitzendbureau, maar al ruim twintig jaar specialist in personeel op allerlei gebieden. Europlanit zoekt, selecteert en plaatst snel ervaren en betrouwbare medewerkers die aan de criteria van hun opdrachtgevers voldoet én bij hun cultuur past. Op uitzendbasis, maar ook via detachering of werving en selectie. Maar ze ontzorgen ook graag op het gebied van flexplacement, outplacement en hoger kader personeel. Het werkgebied van Euro Planit beslaat de Achterhoek, Twente, Drenthe, Apeldoorn en de Stedendriehoek. Meer informatie op europlanit.nl.

Perscontact Euro Planit

Marieke Alten, sales- en marketingmanager

m.alten@europlanit.nl 06-1060 1580

Over RecruitNow

RecruitNow is online recruitment specialist en helpt haar klanten met het werven van meer en
betere kandidaten. Door het recruitmentproces eenvoudig en inzichtelijk te maken, worden
betere resultaten behaald. Ondernemer Andre Polderman bouwde het Amersfoortse RecruitNow in de afgelopen 15 jaar uit tot bijna 50 medewerkers. Eind 2017 trad Paul Wilkens toe als COO.
Klanten van RecruitNow zijn onder andere Boels, Consolid, Get Work, Luba Uitzendbureau, Manpower, Randstad, Securitas, Tempo-Team, Euro Planit, Cendris en Profile. Meer informatie op recruitnow.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht