Industry Wire

Geplaatst door Xama Media VOF

Fiscale ontwikkelingen raken leaserijder; autoleasecontract.nl speelt hier op in

Fiscale bijtelling
Eerst een korte uitleg van wat fiscale bijtelling inhoudt. Een werknemer die een leaseauto van zijn werknemer krijgt, moet namelijk fiscale bijtelling betalen. De fiscus ziet het gebruik van een leaseauto namelijk als loon in natura, iets dat belast moet worden. De bijtelling is een forfaitair bedrag; een bedrag dat je niet daadwerkelijk krijgt maar dat bij je brutoloonsom wordt opgeteld om belasting over te heffen. Afhankelijk van de CO2 uitstoot van de leaseauto is dit 14%, 20 % of 25 % van de cataloguswaarde. Wanneer je hoogste schijf waarin je met je loon valt bijvoorbeeld 42 % is, betaal je dus bijvoorbeeld 42% x 25 % x de cataloguswaarde aan belasting.
Leaserijders die geen privé kilometers reden waren hiervan vrijgesteld als ze onder de 500 kilometer privé bleven. Hier komt echter verandering in.

Lente akkoord
In het lente akkoord dat is gesloten tussen de VVD, D66, CDA, Groenlinks en de Christenunie, zijn de belastingmaatregelen aangescherpt. Dit houdt in dat voortaan alle leaserijders fiscale bijtelling moeten gaan betalen, ook de leaserijders die alleen maar zakelijke kilometers rijden. Hierdoor zijn veel leaserijders de dupe.

Overgangsregeling
Er komt wel een overgangsregeling voor deze leaserijders. Alle leaserijders waarvan het leasecontract voor 25 mei 2012 was afgesloten, vallen onder de overgangsregeling. Zij zullen slechts 25 % moeten betalen over het ”normale” bijtellingstarief. Ze worden dus niet geheel ontzien. Veel leaserijders zullen er daarom voor kiezen om de huidige, te dure leaseauto in te wisselen voor een voordelige leaseauto. Dat wil zeggen, met een lage CO2 uitstoot en eventueel lagere cataloguswaarde.

Boete leasecontract voorkomen met leaseauto marktplaats
Wanneer een leasecontract vroegtijdig wordt beëindigt, betekent dit vaak dat er een boete moet betaald worden ter compensatie van de resterende leasetermijnen. Een autolease bedrijf heeft er vaak echter geen bezwaar tegen als het leasecontract door een andere partij wordt overgenomen. Dit kan via de leaseauto marktplaats autoleasecontract.nl . Deze website speelt op deze ontwikkelingen in doordat leaserijders zonder extra bijkomende kosten als overnamefees een leaseauto van andere personen kunnen overnemen.

Website:
www.autoleasecontract.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht