Industry Wire

Geplaatst door F-Secure

F-Secure verenigt het beste van mens & machine in nieuwe beveiligingsoplossing

Helsinki / Nieuwegein – Beveiliging aan de rand van het netwerk is niet langer voldoende om organisaties te beschermen tegen gerichte aanvallen. En vanwege het aanhoudende tekort aan vakkundige experts in cybersecurity* is het voor veel organisaties ook geen haalbare kaart om zelf beveiligingsmogelijkheden te ontwikkelen. Toch hebben bedrijven het gevecht om hun netwerken en data veilig te houden niet op voorhand verloren. F-Secure, de wereldwijd actieve specialist in cybersecurity, introduceert een nieuwe endpoint detection and response (EDR)-oplossing die brancheleidende beveiligingsexpertise combineert met geavanceerde technologie om bedrijven te helpen met het detecteren van bestandsloze aanvallen, pogingen om toegangsrechten te bemachtigen en andere slimme tactieken van cybercriminelen.
F-Secure Rapid Detection & Response is een EDR-oplossing die bedrijven zonder grote IT- en beveiligingsteams de geavanceerde mogelijkheden biedt die ze nodig hebben om zich te beschermen tegen gerichte cyberaanvallen, al dan niet met de hulp van een managed service provider. Volgens een recent onderzoeksrapport van F-Secure vertegenwoordigden gerichte aanvallen ruim de helft van alle beveiligingsincidenten. Bijna 80 procent van alle onderzoeken ging van start nadat de beveiliging aan de netwerkrand reeds was doorbroken. Bedrijven kregen daardoor te maken met gegevensdiefstal, fraude en andere onwenselijke zaken.**
image
Volgens Jyrki Tuloka, executive vice president Cyber Security Products & Services bij F-Secure, is F-Secure Rapid Detection & Response speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen om zich aan te passen aan het moderne bedreigingslandschap.
“Beveiligingsmechanismen aan de netwerkrand lenen zich prima voor doorsnee cyberbedreigingen, maar gerichte aanvallen weten die meestal te omzeilen. We zijn op een keerpunt beland. Bedrijven moeten de nieuwe realiteit onder ogen zien. De vraag is niet of ze met een beveiligingsincident te maken krijgen, maar wanneer”, zegt Tulokas. “Het goede nieuws is dat organisaties die zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit een unieke gelegenheid hebben om de balans in het nadeel van cybercriminelen uit te laten vallen.”
F-Secure Rapid Detection & Response combineert niet-belastende sensoren op endpoints met geavanceerde mogelijkheden voor gegevensanalyse. De oplossing wordt daarnaast ondersteund door artificial intelligence die door F-Secure is ontwikkeld en voortdurend wordt geoptimaliseerd voor de bewaking van endpoints op kwaadaardige activiteit. Als de oplossing een geavanceerde bedreiging detecteert, voorziet die IT-afdelingen of hun managed service provider van aanbevelingen ten aanzien van de incidentrespons. F-Secure Rapid Detection & Response kan ook worden geconfigureerd om automatisch maatregelen te treffen om aanvallen in te dammen.
Organisaties kunnen voor aanvullende ondersteuning terecht bij een lokale partner die door de experts van F-Secure is getraind en gecertificeerd en wordt ondersteund om complexe beveiligingsproblemen aan te pakken. Dit maakt het mogelijk om aanvallen snel te stoppen en terug te keren naar de normale gang van zaken.
De artificial intelligence achter F-Secure Rapid Detection & Response maakt gebruik van data over cyberaanvallen uit de praktijk en leert om kwaadaardig gedrag te herkennen door eerst na te gaan hoe normaal gedrag eruitziet. Tekenen van afwijkend gedrag worden door de artificial intelligence geanalyseerd om onterechte meldingen uit te filteren, zodat beveiligingsmedewerkers louter relevante data krijgen voorgeschoteld. Organisaties kunnen op deze manier snel en efficiënt kwaadaardige activiteit signaleren voordat het van een datalek komt.
Dit analyseproces wordt Broad Context Detection™ genoemd en combineert volgens de ‘Man & Machine’-aanpak van F-Secure data over potentiële bedreigingen en afwijkend gedrag op endpoints om beveiligingsprofessionals te helpen met het doorgronden van bedreigingen en het evalueren van de gevolgen daarvan voor de bedrijfsvoering. Broad Context Detection verzamelt onder meer informatie over risiconiveaus, de betrokken categorieën IT-activa en bedreigingen en beveelt tegenmaatregelen aan. Al deze informatie wordt gepresenteerd binnen een visuele timeline die organisaties van de context voorziet die nodig is om gericht op aanvallen te reageren.
Deze aanpak vormt de neerslag van de ervaring die F-Secure heeft opgedaan met het aanbieden van managed detection and response (MDR)-diensten die grote ondernemingen tegen gerichte aanvallen beschermen. Volgens Mika Stahlberg, de chief technology officer van F-Secure, laat de oplossing perfect zien hoe organisaties menselijke experts en artificial intelligence kunnen combineren om voor geavanceerde beveiligingsmechanismen te zorgen.
“Een truc die veel moderne aanvallen gebruiken is om kwaadaardige activiteit te camoufleren als iets heel normaals. Cybercriminelen vinden altijd nieuwe manieren om dat te doen. Omdat er talloze ‘normale’ gebeurtenissen plaatsvinden in IT-omgevingen, is het vrijwel onmogelijk voor bedrijven om alle data louter op basis van menselijke expertise of artificial intelligence uit te kammen”, zegt Stahlberg. “Artificial intelligence die door topexperts in cybersecurity is ‘getraind’ is van cruciaal belang als je naar een dergelijke speld in een hooiberg zoekt. Beveiligingsmedewerkers kunnen op deze manier zelfs de meest vaardige en gemotiveerde aanvallers een stap voorblijven.”
F-Secure Rapid Detection & Response
F-Secure Rapid Detection & Response kan worden afgenomen als managed service bij een door erkende partner van F-Secure of direct door de IT-afdeling worden beheerd. De oplossing ondersteunt producten voor endpoint bescherming door een extra beveiligingslaag toe te voegen. Bedrijven kunnen op deze manier zowel gangbare als gerichte cyberaanvallen voorkomen, detecteren en stoppen.
De belangrijkste mogelijkheden van F-Secure Rapid Detection & Response zijn:
  • Direct contextueel inzicht in de status en beveiliging van IT-omgevingen
  • Beschermt gevoelige informatie door snelle detectie van beveiligingsincidenten
  • Zorgt bij aanvallen voor een snelle incidentrespons met automatisering en gericht advies.
F-Secure Rapid Detection & Response is beschikbaar via het netwerk van erkende partners van F-Secure.
*Bron: https://www.csoonline.com/article/3247708/security/research-suggests-cybersecurity-skills-shortage-is-getting-worse.html
** Bron: https://fsecurepressglobal.files.wordpress.com/2018/02/f-secure-incident-response-report.pdf
Meer informatie:
Video: F-Secure Rapid Detection & Response
Brochure: F-Secure Rapid Detection & Response

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht