Geef cybercriminelen geen kans in 2018

Criminelen die uit zijn op financieel voordeel of die schade willen berokkenen aan bedrijven slaan steeds vaker online hun slag. Bedrijven van hun kant zijn in toenemende mate afhankelijk van ICT en online verkoop, waardoor ze kwetsbaar zijn voor cybercriminaliteit. In 2016 werd twee derde van de Belgische bedrijven slachtoffer van cybercriminaliteit. Voor de meeste bedrijven bleef de schade beperkt tot een verstoring van de dagelijkse werking maar voor 9% van de door cyberafpersing en –chantage getroffen bedrijven liep de schade op tot meer dan 10.000 euro. (bcc-project.be, 29/6/2017)
Goed voornemen 2018: maak een cybersecurityplan
Voor sommige bedrijven en organisaties lijkt de stap naar een uitgewerkt cyberveiligheidsbeleid onoverkomelijk.
“Ze hebben onvoldoende inzicht in de gevaren, geen expertise in de materie, ze denken dat het hen niet zal overkomen of ze gaan ervan uit dat de investering niet zal lonen. Toch raden wij elke organisatie aan om bij wijze van goed voornemen voor 2018 een cybersecurityplan uit te werken”, aldus Miguel De Bruycker, directeur Centrum voor Cybersecurity België.
Deze referentiegids zal hen helpen om van start te gaan. De gids werd opgesteld door het Centrum voor Cybersecurity België, in samenwerking met de FOD Economie en de Cyber Security Coalition Belgium en staat ter beschikking op de website van het CCB.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.