Industry Wire

Geplaatst door Voka

Honderden multinationals, start- en scale-ups en investeerders ontmoeten elkaar op grootste pitch-event The Big Score

Van 1 tot en met 3 december staan de ogen van talloze technologische start- en scale-ups, grote bedrijven en internationale investeringsfondsen gericht op The Big Score. Tijdens die drie dagen zetten grote bedrijven en veelbelovende starters en groeibedrijven hun beste beentje voor met het oog op samenwerking en investeringen tijdens talloze pitch-sessies en bilaterale gesprekken. “Met zulke grote namen en veelbelovende Vlaamse starters, is dit event werkelijk uniek in ons land en krijgt het ook internationale aandacht. We zijn trots dat we hier onze schouders onder zetten, samen met Start-ups.be, Scale-ups.eu en Vlaio. We hopen alvast dat het net als vorig jaar een succes wordt en mooie deals oplevert voor de deelnemers”, blikt Hans Maertens vooruit.

Bij Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, heeft men niet lang moeten nadenken om het internationale B2B-tech event The Big Score mee te ondersteunen. Tijdens het driedaagse evenement dat op 1 december start, zetten in totaal 75 bedrijven hun beste beentje voor tijdens de pitches. Die zijn onder te brengen in 6 grote thema’s zoals Marketing of Industrie, maar ook Duurzaamheid en Gezondheid. Digitalisering, technologie en innovatie vormen echter de rode draad doorheen heel het event. Achteraf is er nog de mogelijkheid om bilaterale gesprekken te voeren met geïnteresseerde investeerders of bedrijven om samen te werken. Voorafgaand aan het even zijn er al meer dan 1000 van die gesprekken ingepland.

Het evenement gaat noodgedwongen grotendeels digitaal door. De sprekers zullen wel fysiek hun verhaal kunnen brengen vanuit twee extra veilige studio’s in het MeetDistrict in Gent, zodat het gestreamd kan worden voor alle aanwezigen.

“The Big Score zit perfect op een lijn met het DNA van Voka”, verklaart Hans Maertens. “Ten eerste gaat het om bedrijven die sterk inzetten op digitalisering, een van de drie pijlers uit het Plan Samen Groeien waarmee Voka de economie en bij uitbreiding onze samenleving vorm wil geven in de komende tien jaar.”

Geen overnameprooien maar partnerships

“Daarnaast staat ook samenwerking centraal tussen de verschillende ondernemingen. Als grootste werkgeversorganisatie van Vlaanderen hebben wij zowel multinationals als lid, maar ook start- en scale-ups. Op die laatste groep zetten we extra in met een starterswerking waaruit al veel mooie verhalen zijn voortgekomen, waarvan er ook te zien zijn op The Big Score. We merken wel dat ze elkaar niet altijd goed kennen of vinden, hoewel samenwerking voor ons een cruciaal element is in het ondernemerschap. Daarom zijn we trotse partner in dit verhaal”, zegt Hans Maertens.

Dat ook grote bedrijven hun cases komen voorleggen aan startups, is volgens Voka een vernieuwende maar daarom geen verrassende aanpak. “We zien al langer een groei qua ‘corporate venturing’ waarbij grote bedrijven voor bepaalde problemen die zij ondervinden, een samenwerking aangaan met een startup of kleiner bedrijf. Vroeger werden die kleine bedrijven al snel overgenomen, maar steeds meer worden ze beschouwd als volwaardige partners die de knowhow en flexibiliteit bezitten die in grote bedrijven met meer structuren vaker ontbreekt. Een goede evolutie volgens ons, want het laat ondernemingen toe om via cocreatie duurzaam te groeien”, aldus Hans Maertens.

Hofleverancier van bedrijven

Als organiserende partner zorgde Voka voor een groot deel van de deelnemende bedrijven. “Zowat de helft van de startups hebben wij aangedragen zodat ze zich kunnen presenteren aan het grote publiek en ook bij de scale-ups en de corporate deelnemers zien we veel vertrouwde namen terug. In totaal is bijna 2/3e lid van Voka. We zijn blij dat ze zich op The Big Score aan elkaar kunnen voorstellen en hopen op mooie deals en samenwerkingen voor de deelnemers”, zegt Hans Maertens.

Meer informatie

www.thebigscore.eu

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht