Industry Wire

Geplaatst door HP

HP en Canva bundelen kracht in nieuw partnerschap

Highlights
HP en Canva bundelen hun krachten in een baanbrekende samenwerking om unieke design-to-print diensten en ervaringen te bieden aan meer dan 185 miljoen maandelijkse gebruikers van Canva
De wereldwijde meerjarige samenwerking is gericht op het leveren van een toegankelijke, schaalbare en duurzame printervaring aan een groter klantenbestand wereldwijd met gelokaliseerde printopties
Canva zal gebruik maken van het uitgebreide wereldwijde netwerk van HP Industrial Print en HP Large Format om volume te genereren bij Print Service Providers die zijn uitgerust met HP
HP wordt een van de eerste Canva Enterprise klanten, waardoor teams moeiteloos impactvolle visuele content kunnen creëren en de interne samenwerking op schaal kunnen verbeteren

Amstelveen/Diegem, 28 mei 2024 – HP Inc. (NYSE: HPQ) kondigt vandaag een strategische meerjarige wereldwijde samenwerking aan met Canva, ’s werelds enige alles-in-één visueel communicatieplatform, om miljoenen Canva-gebruikers wereldwijd in staat te stellen naadloos online te ontwerpen, visuele content te creëren en lokaal te printen.

De samenwerking tussen HP en Canva komt zowel HP Print Service Providers (PSP’s) als de Canva-community wereldwijd ten goede, zodat iedereen die visuele content creëert op het Canva-platform naadloos kan ontwerpen en printen binnen een volledig geïntegreerd systeem. Deze meerjarige overeenkomst stelt Canva gebruikers in staat om alles te ontwerpen en overal te printen zonder in te leveren op kwaliteit en authenticiteit.

“Deze samenwerking zal een enorme strategische waarde opleveren en de groei van de klanten van beide organisaties ondersteunen”, zegt Cliff Obrecht, medeoprichter en Chief Operating Officer van Canva.

Canva, opgericht in 2013, heeft meer dan 185 miljoen maandelijkse gebruikers, waaronder 95 procent van de Fortune 500. De lancering van Canva Print in 2017 heeft gebruikers in staat gesteld om een breed scala aan producten te ontwerpen en te printen – van visitekaartjes, brochures, flyers, stickers, marketingmateriaal, met aanpassingsopties, en zelfs kleding – en heeft een exponentiële groei doorgemaakt met miljoenen bestellingen per jaar.

Door deze samenwerking krijgen Canva-gebruikers uitgebreidere toegang tot professioneel geprinte producten van HP PSP’s over de hele wereld. Canva streeft ernaar haar printservice tegen 2026 uit te breiden naar 150 landen, waardoor de doorlooptijden korter worden en de ecologische voetafdruk aanzienlijk wordt verkleind door gelokaliseerde activiteiten te bevorderen.

Canva breidt bereik uit met HP Automatisering Software en wereldwijd netwerk van Print Service Providers

HP’s toonaangevende automatiseringssoftware, HP PrintOS Site Flow, zal Canva helpen haar bereik uit te breiden door productie- en verzendprocessen voor PSP’s te automatiseren. Deze end-to-end oplossing stroomlijnt afdruktaken met automatische planning en levert kleurconsistentie, beveiliging, barcodetracering en optimale productiviteit. Bovendien rust HP’s uitbreiding van de PrintOS Suite met nieuwe functies het Canva Print Operations team uit met krachtige tools om een wereldwijde SKU-catalogus te identificeren, te verbinden en te beheren voor PSP’s die HP ondersteunen.

“We zijn verheugd om samen te werken met HP om de uitbreiding van Canva Print te versnellen. HP’s innovaties op het gebied van cloud software, kwaliteitsbeheer en digitaal printen staan centraal in onze Canva Print uitbreiding”, zegt Jim Towle, Head of Print and Partnerships, Canva. “Met onze teams die nauw samenwerken aan nieuwe producten en extra PSP-locaties, kunnen we onze printmogelijkheden van wereldklasse uitbreiden en het gemakkelijker dan ooit maken voor onze wereldwijde gemeenschap om hun ontwerpen tot leven te brengen.”

Canva Enterprise stelt HP in staat om op grote schaal visueel te communiceren

Canva kondigde eerder deze maand Canva Enterprise aan, een nieuwe abonnementsoptie om te voorzien in de groeiende vraag van grote organisaties. Nu bedrijven wereldwijd worden geconfronteerd met de noodzaak om efficiënter en innovatiever te zijn, is er een toenemende vraag naar visuele communicatieplatforms die eenvoudige samenwerking en interoperabiliteit mogelijk maken. Als onderdeel van de overeenkomst implementeert HP Canva Enterprise, waardoor HP’s wereldwijde marketing- en verkoopteams veilig visuele content kunnen creëren, samenwerken en publiceren.

“De aankondiging van vandaag met Canva is een bewijs van HP’s toewijding aan partnerschappen van deze omvang. We zijn ontzettend onder de indruk van de kracht van Canva Enterprise en kijken ernaar uit om de ontwerpproductiviteit van ons team te verhogen door knelpunten weg te nemen die het creëren van visuele content op schaal belemmeren,” zegt Haim Levit, Senior Vice President en Division President van HP Industrial Print. “In combinatie met de nieuwste innovaties in HP-software, leiden we de industrie voorwaarts, waardoor gebruikers duurzamer kunnen ontwerpen en printen.”

“Canva is toonaangevend in het in staat stellen van wereldwijde teams om samen te werken en snel visuele content met hoge impact te creëren. HP PrintOS zal de onboarding en groei van nieuwe printvolumes aan ons geïntegreerde netwerk van HP Print Service Providers versnellen, waardoor Canva gebruikers in elke uithoek van de wereld het breedste printaanbod krijgen”, voegt Chris Knighton, Global Sales Director, HP Industrial Software toe.

Gelokaliseerde productie maakt de weg vrij voor duurzaam printen

De samenwerking tussen HP en Canva sluit ook aan bij het gezamenlijke streven naar duurzaamheid. Door lokale productie te stimuleren, willen HP en Canva designmaterialen van hoge kwaliteit leveren en tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen.

Om Canva’s on-demand printservice te leveren, heeft het Print Operations team van Canva samengewerkt met HP’s grafische divisie en HP’s Print Service Providers wereldwijd, om een consistente en professionele printservice te garanderen. HP zal Canva’s groeiende klantenbestand en ordervolumes ondersteunen, en Canva helpen haar doelstelling te bereiken om alles, overal en snel te printen. Ga voor meer informatie naar www.canva.com/print

Voor meer informatie over HP en Canva op drupa 2024 kunt u HP Industrial’s officiële social media hub op LinkedIn bezoeken op HP Digital Print. U kunt HP’s innovatie ook met eigen ogen zien op drupa 2024 in Hal 17.

Over HP
HP Inc. (NYSE: HPQ) is een wereldwijde technologieleider en bedenker van oplossingen waarmee mensen hun ideeën tot leven kunnen brengen en verbinding kunnen maken met de dingen die er het meest toe doen. HP is actief in meer dan 170 landen en levert een breed scala aan innovatieve en duurzame apparaten, diensten en abonnementen voor personal computing, printen, 3D-printen, hybride werken, gaming en meer. Ga voor meer informatie naar: http://www.hp.com.

About Canva
Launched in 2013, Canva is an online visual communications and collaboration platform with a mission to empower everyone in the world to design. Featuring a simple drag-and-drop user interface and a vast range of templates ranging from presentations, documents, websites, social media graphics, posters, apparel to videos, plus a huge library of fonts, stock photography, illustrations, video footage, and audio clips, anyone can take an idea and create something beautiful.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht