Industry Wire

Geplaatst door InvoiceFinance

InvoiceFinance groeit explosief en haalt 6 miljoen euro op

De snelgroeiende fintech startup InvoiceFinance heeft opnieuw kapitaal aangetrokken. Investeerders en ondernemers uit de financiële sector steken 6 miljoen euro in het online kredietplatform. Met het kapitaal wil InvoiceFinance extra mensen aannemen en marktleider worden op het gebied van factoring voor het MKB.

“Als ondernemer wacht je vaak té lang op je geld door lange betaaltermijnen. Het is van jou, maar je kunt er niet bij. Dat kan anders,” zegt Sven van der Biezen, CEO en mede-oprichter van InvoiceFinance. “InvoiceFinance biedt bedrijven een oplossing door facturen voor te financieren op de dag dat ze worden verzonden. Handig als je nu geld nodig hebt om bijvoorbeeld personeel, rekeningen of BTW te betalen en je bank niet meebeweegt.”

InvoiceFinance verstrekt bedrijven een flexibel rekening courant krediet op basis van openstaande facturen. Geld dat vastzit in openstaande facturen staat binnen 24 uur op je rekening. Ook wel bekend als factoring maar dan snel, flexibel en betaalbaar.

“Daardoor kunnen bedrijven zich richten op het binnenhalen van meer werk in plaats van dat ze zich zorgen maken over de cashflow,” zegt Johan van Mil, oprichter en Managing Partner van Peak Capital, dat ook deze ronde geld steekt in de fintech startup. “InvoiceFinance heeft bewezen een goed alternatief te zijn voor de bank, mede dankzij een onderscheidende klantervaring en innovatieve technologie.”

Een account is gratis en in 5 minuten geregeld. InvoiceFinance is dagelijks opzegbaar en je kunt zelf kiezen welke facturen je wilt financieren. Daarnaast krijg je vooraf inzicht in de kosten, vanaf 1% van het factuurbedrag, afhankelijk van de betaaltermijn.

“Er lopen bij InvoiceFinance meer developers en data scientists rond dan kredietanalisten. We hebben alles geautomatiseerd,” zegt Sven van der Biezen. “Hierdoor kunnen we niet alleen een lager tarief aanbieden, maar ook beter de risico’s inschatten en meer bedrijven in het MKB helpen aan krediet.”

Over InvoiceFinance

InvoiceFinance is opgericht in 2015 en verstrekt bedrijven een flexibel rekening courant krediet op basis van openstaande facturen. Het management bestaat uit Sven van der Biezen (CEO) en Marijn van Aerle (CTO) die samen eerder hebben bewezen in hoog tempo succesvolle bedrijven op te kunnen zetten – met onder andere ervaring in Sillicon Valley – en Gion van den Bogaert (COO) die eerder werkzaam was in de financiële sector bij KPMG en ABN AMRO als specialist op het gebied van factoring.

Over Peak Capital

Peak Capital is een Nederlands investeringsfonds, opgezet door ervaren ondernemers, dat groeikapitaal met actieve hands-on support biedt aan early stage technologiebedrijven. Peak Capital investeert in bedrijven zoals Catawiki, Channable, CheapCargo, Flinders, Media Distillery, OneFit, NPEX, Peecho, Tradecloud en Studocu. Tot de eerdere investeringen behoren IENS, wat in 2014 verkocht is aan Tripadvisor, en Radionomy, dat in 2016 werd overgenomen door het beursgenoteerde Vivendi.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht