Industry Wire

Geplaatst door Eurofiber

Klanten Data Facilities Internet Exchange profiteren van snelle verbinding met de randstad

Maarssen, 27 januari 2017 – Data Facilities, exploitant van regionale datacenters, kiest opnieuw voor Eurofiber, leverancier van glasvezelverbindingen. Hierdoor kan het zijn Colocatie datacenter in Den Haag verbinden met het NIKHEF-instituut in Amsterdam. Door de uitbreiding profiteren klanten van Data Facilities van een verbeterde redundantie van het netwerk. Bovendien hebben bedrijven nu een goedkoop en snel alternatief voor het uitwisselen van internetverkeer.

De nieuwe verbinding is een uitbreiding op de ringvoorziening die Eurofiber eerder voor Data Facilities aanlegde. Onlangs kondigde het bedrijf de start aan van Data Facilities Internet Exchange (DF-IX). De Internet Exchange is een non-profitorganisatie die leden een platform geeft waarop zij internetverkeer met elkaar kunnen uitwisselen. Omdat via een Internet Exchange netwerken continu met elkaar in contact staan, profiteren de aangesloten partijen van een goedkopere, snellere én meer robuuste internetverbinding. Dit nieuwe internetknooppunt moet het uitwisselen van regionaal internetverkeer verbeteren en stimuleren. “We kiezen opnieuw voor Eurofiber en vergroten daarmee ons glasvezelnetwerk binnen Nederland. Het aansluiten van een nieuwe glasvezelverbinding richting Amsterdam als één van de grootste internetknooppunten van Nederland, zorgt ervoor dat wij onze klanten een hoogwaardige en betrouwbare dienst kunnen leveren en maakt het voor bedrijven ook toegankelijker en makkelijker om deel te nemen aan de DF-IX, zegt Savvas Bout, CEO van Data Facilities.

Cara Mascini, Director Marketing, Product & Solutions bij Eurofiber: “We zijn verheugd dat Data Facilities opnieuw voor ons kiest. Met de aanpassing van de huidige en het bouwen van de nieuwe glasvezelverbinding voor het netwerk en datacenter van Data Facilities, bekrachtigen we de goede samenwerking.”

Eurofiber levert een carrierneutrale dark fiber-verbinding en laat hierdoor, evenals Data Facilities, de keuze bij de klant. De datacenters van Data Facilities zijn onafhankelijk en huisvesten onder andere carriers als Level(3), Cogent, Ziggo en de Netherlands Internet Exchange.

Over Data Facilities Internet Exchange

DF-IX is een non-profit- initiatief van Data Facilities, eigenaar en beheerder van twee carrierneutrale colocatie datacenters in Spijkenisse en Den Haag. Lees meer over de Data Facilities Internet Exchange op http://www.df-ix.net en https://www.datafacilities.nl.

Over Eurofiber

Eurofiber Nederland is leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Met zijn eigen glasvezelnetwerk en zijn veilige datacenter biedt Eurofiber bedrijven, overheden en non-profitorganisaties een toekomstvaste en open infrastructuur. Ze hebben de vrijheid om zelf de diensten, toepassingen en aanbieders te kiezen die ze nodig hebben. De infrastructuur van Eurofiber legt de basis voor een slimmere en efficiëntere inzet van middelen, door een permanente uitwisseling en ongelimiteerde beschikbaarheid van data. Zo maakt Eurofiber de weg vrij naar een Smart Society.

Sinds de oprichting in 2000, breidt Eurofiber zijn infrastructuur continu uit. Het glasvezelnetwerk van het bedrijf biedt landelijke dekking in Nederland en België en strekt zich uit tot in Duitsland. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht