Industry Wire

Geplaatst door Botsquad

Lancering voicedomein.nl

“Veel organisaties zijn zich er niet van bewust, maar je moet je eigen voicedomein op de Google Assistant wel claimen”, aldus Carla Verwijmeren van Smartvoices. Samen met technology partner Botsquad introduceerden ze daarom hun nieuwe initiatief: www.voicedomein.nl. Een website waarop organisaties gemakkelijk en zonder veel investeringen in tijd en geld de eerste toepassing voor de Google Assistant regelen.

Wat is een voicedomein?

De manier waarop consumenten met organisaties praten via de Google Assistant verloopt via een eenvoudige spraakopdracht: “Ok Google, praat met [naam]”.  Deze naam kun je vergelijken met de domeinnaam van je website. Ook die moet je registreren en hij kan maar 1 keer geclaimd worden. Voor toepassingen op de Google Assistant is het snel vastleggen van je eigen domein daarom ook belangrijk.

Hoe werkt het vastleggen van een voice domeinnaam?

Google regisseert het vastleggen van de domeinnamen op de Google Assistant. Om deze goedkeuring te krijgen moet je twee dingen aanleveren. De gewenste voice domeinnaam en je toepassing, de zogenoemde ‘action on Google’. Google beoordeelt dit aan de hand van een aantal criteria en keurt ‘m dan wel of niet goed. Ter vergelijking met internet: daar kun je een webdomein vastleggen zónder dat je een website hebt gebouwd. Voor internet werkt het dus anders dan voor voice.

Partnership Smartvoices & Botsquad

De samenwerking van Smartvoices en Botsquad is een jaar geleden ontstaan. “Voice is een emerging technology, waar strategie, design en technologie hand in hand gaan. Door de strategie en creatieve designs van Smartvoices te koppelen aan het state-of-the-art conversational platform van Botsquad hebben we een gouden combinatie”, aldus Niels Wildenberg. “Samen hadden we de ambitie om toegang via de Google Assistant voor organisaties heel gemakkelijk te maken.  Dat is met Voicedomein nu ook gelukt.”

—–

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht