Industry Wire

Geplaatst door LG

LG introduceert eerste AI-technologie voor smartphones

Amsterdam, 14 februari 2018 – LG Electronics (LG) introduceert dit jaar de eerste AI-technologie voor haar smartphones op het Mobile World Congress in Barcelona. De nieuwe technologie zal in 2018 al geïmplementeerd worden bij de LG V30, het nieuwste vlaggenschip van LG.

Nog voor de aankondiging van LG ThinQ op CES 2018, deed LG al ruim een jaar onderzoek naar AI-technologie en hoe deze geïmplementeerd kan worden in verschillende smartphonemodellen. Het resultaat is een AI-reeks van nieuwe technologieën die precies aansluit bij de wensen en noden van de gebruikers. AI legt de focus op oplossingen voor een intuïtieve gebruikservaring, het toestel wordt zowel voorzien van een kwaliteitscamera als van spraakherkenning.

AI-Vision: beeldherkenning van een hoger niveau
Naast de Crystal Clear Lens kan de V30 door AI-Vision nu ook objecten die je op beeld wil vastleggen, automatisch herkennen. Op basis van deze informatie wordt de best passende modus aangeboden. Tegelijkertijd past de camera de kleuren, de warmte en het contrast van het beeld aan. De camera analyseert als het ware duizenden verschillende beelden en op basis van die analyse wordt het mooiste beeld gecreëerd.

AI-Vision maakt winkelen ook eenvoudiger. Door de camera naar een object te richten, herkent die in no-time QR-codes en zoek je gemakkelijk naar de juiste afbeelding of andere opties. Zo kan je door de slimme beeldherkenning ook gemakkelijk terugvinden waar je het artikel kan kopen aan de laagste prijs of stelt je smartphone andere, soortgelijke producten voor die interessant kunnen zijn.

Bij camera’s van andere smartphones wordt vaak de externe lichthoeveelheid gemeten, maar dankzij AI-Vision wordt de lichtinval gemeten op het moment dat je een beeld vastlegt. Hierdoor wordt de hoeveelheid licht perfect op het gewenste beeld afgesteld.

Voice AI: exclusieve spraakherkenning
Een ander onderdeel van de nieuwste AI-technologie is de spraakherkenning. Daardoor kan de gebruiker instellingen aanpassen aan de hand van mondelinge bevelen. Door de samenwerking met Google Assistant zijn dat nu reeds 32 geïmplementeerde bevelen, ten opzichte van 23 in 2017.

Verdere innovatie uitbreiding van de AI-technologie
De introductie op MWC is slechts een begin de uitbreiding op vlak van AI-technologieën. Een aantal van de nieuwigheden zullen niet enkel mogelijk zijn op de recentste smartphones van LG maar ook op iets oudere modellen dankzij de specificaties van LG op vlak van hardware.

“Zoals we afgelopen maand tijdens CES hebben gecommuniceerd, ligt de focus voor de toekomst bij LG op AI, niet enkel op hardware en snelheid,” zegt Jeroen Peeters, Manager Engineering Benelux bij LG Electronics. “Met de toevoeging van AI op de V30 beantwoorden we aan de vraag van de consument die hierop zat te wachten. We willen dat graag verder doortrekken naar andere modellen om zo nog slimmere smartphones te creëren.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht