Industry Wire

Geplaatst door Fabrique [merken, design & interactie] ism Madurodam

Madurodam lanceert nieuwe ‘sociale’ website

Na een verbouwing van 5 maanden opent het nieuwe Madurodam op 7 april de deuren. Het vernieuwde park staat in het teken van 'samen actief beleven'. Via tientallen doe-dingen en een digitaal informatienetwerk komen in het nieuwe Madurodam de verhalen van Nederland tot leven. www.madurodam.nl heeft, net als het park, de afgelopen maanden een ingrijpende verbouwing ondergaan. De nieuwe website is helemaal afgestemd op interactie met de bezoeker.

Vooruitlopend op de opening van het vernieuwde Madurodam voor het grote publiek op 7 april is de nieuwe website www.madurodam.nl gelanceerd. Fabrique [merken, design & interactie] heeft de site in nauwe samenwerking met Madurodam ontworpen en gerealiseerd.

Ontdekken
Fabrique kreeg van Madurodam de opdracht om een website te ontwerpen en ontwikkelen die mensen ‘verleidt’ om direct naar het nieuwe park te gaan en hun ervaringen te delen met hun vrienden. Op de website is alle praktische informatie te vinden voor het plannen van een bezoek. Daarnaast kan de bezoeker het park met alle nieuwe doe-dingen ontdekken via een interactieve kaart.

Deelbaar en mobiel
Na een bezoek aan Madurodam heeft iedereen de mogelijkheid om via een persoonlijk profiel zijn of haar bezoek te herbeleven en verschillende doe-dingen opnieuw te bekijken en te delen. Via diverse Flickr- en Twitterfeeds laat de site direct feedback en beelden van bezoekers zien. Daarnaast ontwikkelde Fabrique een mobiele website voor Madurodam. Zo blijft het nieuwe park voor, tijdens en na een bezoek interessant.

Over Madurodam
Madurodam is in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan verzetsheld George Maduro en is een van de bekendste dagattracties van Nederland. Sinds de opening heeft Madurodam meer dan 50 miljoen binnenlandse en buitenlandse bezoekers mogen verwelkomen. De opbrengst van Madurodam gaat via de Stichting Madurodam Steunfonds naar goede doelen voor kinderen en jongeren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht