Industry Wire

Geplaatst door Universiteit Twente

Meer dan de helft van de Nederlanders had in juli zorgen over privacykwesties corona-app

Volgens het onderzoeksrapport van onderzoekers van de Universiteit Twente dat donderdag 29 oktober is gepubliceerd op de website coronapapers.nl, maakte 68% van de Nederlanders zich afgelopen zomer redelijk tot erg veel zorgen over mogelijke privacy-kwesties rondom gegevens die een corona-app verzamelt. Naast zorgen over de privacy waren veel burgers ook bang dat een app zorgt voor een vals gevoel van veiligheid en mensen minder voorzichtig wordenInmiddels is de CoronaMelder app al 3,6 miljoen keer gedownload.

In het onderzoek keken Dominika Proszowska MA, dr. Giedo Jansen en dr.ir. Peter de Vries (allen faculteit BMS), naar de opvattingen van Nederlanders over de corona-app. Ze keken ook naar andere factoren die invloed kunnen hebben op de beslissing van mensen om deze te installeren. Het onderzoek vond plaats in juli, kort nadat de overheid specificaties over de corona-app CoronaMelder deelde. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking had toen al eens gehoord van de corona-app.

Of de kennis en gedachten ten op zichtte van een corona-app zijn veranderd na de testfase en uitrol van de CoronaMelder app is niet bekend. “Het zou interessant zijn om te onderzoeken of die app die zorgen heeft weggenomen”, aldus Jansen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht