Industry Wire

Geplaatst door Mimecast

Mimecast opent datacenters in Duitsland

Amsterdam, 14 juni 2018 – Mimecast, specialist op het gebied van e-mailbeveiliging en -archivering, heeft twee nieuwe datacenters geopend in Duitsland. Mimecast wil met deze investering bedrijven die zijn gevestigd in de Europese Unie ondersteunen in hun strijd tegen e-mailaanvallen. De dienstverlening vanaf deze nieuwe locaties is inmiddels operationeel.

De twee nieuwe, gerepliceerde datacenters bevinden zich in Frankfurt. De datacenters werken met de eigen cloudinfrastructuur en MimeOS-softwarearchitectuur van Mimecast. De geleverde diensten op het gebied van beveiliging, bedrijfscontinuïteit en archivering voldoen volledig aan de AVG en de Duitse wetgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Eerste verdedigingslinie
Op dit moment migreren de eerste klanten richting de datacenters. Internationaal audit-, belasting- en adviesbureau Mazars is daar een voorbeeld van. Jayson Dudley, CISO van Mazars: “De vertrouwelijkheid en de veiligheid van de gegevens van onze klanten is van het grootste belang voor ons bedrijf. Duitsland heeft wat dat betreft een ideaal ‘dataklimaat’ vanwege de strenge wet- en regelgeving. Mimecast is onze eerste verdedigingslinie tegen de toenemende ransomware- en phishingaanvallen via e-mail.”

Groeistrategie
De voorzichtige, maar pragmatische benadering van cloud in Duitsland is voor Mimecast precies de reden om snel te groeien in de regio. “Europese organisaties zijn bezorgd over waar hun data terechtkomen en wat er gebeurt als kritische services zoals e-mail falen, waardoor beveiligingsrisico’s ontstaan en de productiviteit op de werkplek wordt verstoord”, zegt Peter Bauer, CEO van Mimecast. “Dankzij onze nieuwe Duitse datacenters kunnen we organisaties helpen met een strategie voor cyberresilience en de beveiliging van e-mailomgevingen.”

Wereldwijd netwerk
Mimecast heeft wereldwijd meer dan 30.400 klanten, waarvan 31 procent gebruikmaakt van Mimecast-diensten als aanvulling op Microsoft Office 365. De nieuwe datacenters zijn onderdeel van een wereldwijd netwerk van 12 datacenters in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië, voor de kust van de Kanaaleilanden en nu ook in Duitsland.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht