Industry Wire

Geplaatst door TRADUS.com

Nederlander online marktplaats Tradus groeit: meer dan 3 keer zoveel gebruikers als vorig jaar

Amsterdam/Hamburg, 24. september 2020. TRADUS.com, de wereldwijde marktplaats voor tweedehands gebruikte commerciële voertuigen en landbouwmachines, profiteert van de huidige trend van contactloos online verhandelen. Volgens het Bundesverband E-Commerce und Versandhandel (bevh) is de online handel in het tweede kwartaal van 2020 met maar liefst 16,5 procent gegroeid.

Deze ontwikkeling is ook merkbaar in de sector voor bedrijfsvoertuigen, waar verkopers en kopers steeds vaker gebruik maken van digitale kanalen: volgens deze gegevens registreerde de online marktplaats Tradus drie keer zoveel gebruikers in Nederland als in het voorgaande jaar. Tradus is internationaal ook sterk gegroeid: bijna tweeënhalf keer zoveel gebruikers hebben zich in vergelijking met het voorgaande jaar geregistreerd.

Nederland is daarmee in van de markten met bovengemiddelde groei voor Tradus. “Naast buurland Duitsland is Nederland een van de sterkst groeiende markten voor ons. Dit komt omdat het land altijd een sterk handelsland is geweest en erg openstaat voor digitale handel. De huidige trend van online handel is ook van toepassing op de handel in gebruikte vrachtwagens, graafmachines of tractoren. Onze bovengemiddelde groei in Nederland laat zien dat de handel in bedrijfsvoertuigen in dit land zich bijzonder snel aanpast aan het nieuwe normaal en dat digitalisering toeneemt in de bouw-, landbouw- en transportsectoren”, aldus Nadja Sörgel, General Manager van Tradus.

De marktplaats, een soort eBay voor bedrijfsvoertuigen en zware machines, is verheugd over de toenemende populariteit en gebruik in alle drie sectoren (bouw, transport, landbouw). De meeste gebruikers in het land komen echter uit de transportsector (44%), op de voet gevolgd door de bouwsector (36%). Daarom ziet Sörgel in Nederland met name groeipotentieel voor de landbouwsector.

Tradus geeft aan dat het aantal unieke bezoekers in Nederland momenteel 135.000 bedraagt. Met 55,5 miljoen paginaweergaven en 5,4 miljoen gebruikers wereldwijd is de marktplaats een van de grootste online marktplaatsen voor bedrijfsvoertuigen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht