Industry Wire

Geplaatst door Aircision

Nederlandse deep-tech startup Aircision start ’s werelds eerste 5G-testproject op basis van lasertechnologie

Eindhoven, 11 april 2019 – Grote Nederlandse technologiebedrijven werken samen om van Eindhoven een wereldwijd 5G-innovatiecentrum te maken. Deep-techbedrijf Aircision is klaar om zijn baanbrekende 5G-communicatietechnologie op laserbasis te testen, een technologie die conventionele kabels en glasvezel zal vervangen in strategische delen van supersnelle communicatienetwerken. Dat kondigde Aircision, dat onderdeel uitmaakt van HighTechXL, vandaag aan tijdens de Beyond Tech-conferentie in Eindhoven.

De test straalt gegevens van en naar verschillende gebouwen op de High Tech Campus Eindhoven. Dit wordt ’s werelds eerste test van Free Space Optics (FSO) als werkende technologie voor toekomstige 5G-netwerken. De baanbrekende lasertechnologie van Aircision heeft grote mogelijkheden voor datatransmissie met hoge bandbreedte.

Deze technologie lost eerdere knelpunten op

“Het concurrentievoordeel van Aircision is de aanpassing van de lasertechnologie om een ​​intensere, meer gerichte techniek te creëren voor het optisch verzenden van een signaal van 10 gigabit per seconde door de lucht,” aldus John Reid, CTO van Aircision.

Luis Oliveira, CEO van Aircision, vult aan: “Ons systeem is veel beter bestand tegen atmosferische effecten dan bestaande FSO-technologieën. Bovendien is onze lasertechnologie goedkoper en gemakkelijker te implementeren dan het bouwen van dure fysieke infrastructuur. Onze technologie kan knelpunten oplossen die er tot nu toe waren bij FSO-technologie, zoals limieten voor afstand, netwerklatentie en volledige betrouwbaarheid.”

Eindhovens 5G-testnetwerk maakt pionieren mogelijk

Eerder dit jaar kondigde de gemeente Eindhoven de implementatie van het eerste Nederlandse 5G-testnetwerk aan. Toonaangevende bedrijven zoals VodafoneZiggo, Ericsson, High Tech Campus Eindhoven, PSV en Effenaar nemen deel aan het project. Het Eindhovense 5G-netwerk zal worden gebruikt voor het pionieren in nieuwe use-cases die zijn ontwikkeld door grote bedrijven en snelgroeiende MKB’ers.

“We zijn erg blij dat we dit op FSO-gebaseerde 5G-testproject gaan faciliteren, samen met onze partners op de High Tech Campus Eindhoven”, aldus Jan-Willem Neggers, directeur van High Tech Campus Eindhoven. “Op deze campus zijn veel technologische doorbraken ontstaan ​​in de afgelopen decennia en dat zal ook in de toekomst zo zijn. Als mede-oprichters van de Startup Alliance Eindhoven en haar deeptech-accelerator HighTechXL, zijn we er trots op dat Aircision zijn geavanceerde technologie kan demonstreren aan de rest van de wereld.”

“We implementeren niet alleen het eerste 5G-netwerk in Eindhoven, maar we creëren ook een belangrijk stuk technologie dat cruciaal is om breedbandcommunicatie naar landelijke gebieden over de hele wereld te brengen”, voegt Guus Frericks, CEO van HighTechXL, hieraan toe. “Bovendien kan FSO een permanente oplossing zijn voor afgelegen gebieden in de wereld waar het uitbouwen van glasvezelnetwerken te duur is. Deelnemen aan dit 5G-project is slechts een begin.”

Over Aircision:

Aircision is een deeptech-startup op de High Tech Campus Eindhoven. Aircision is gespecialiseerd in het ontwikkelen van krachtige toepassingen op basis van geavanceerde lasertechnologie. Aircision is eind 2018 opgericht met steun van de Startup Alliance Eindhoven en HighTechXL. Zie hier voor meer informatie: www.aircision.com.

Over HighTechXL:

HighTechXL is de eerste deep tech-accelerator van Nederland. HighTechXL is een initiatief van de Eindhoven Startup Alliance met ASML, Philips, NTS Group, High Tech Campus Eindhoven, ABN AMRO, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en EY/HVG als haar stichtende leden.

Over High Tech Campus Eindhoven:

High Tech Campus Eindhoven is een van de grootste high-tech onderzoekscampussen in Europa met meer dan 185 bedrijven en instituten. De campus heeft 12.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers die werken aan de ontwikkeling van toekomstige technologieën en producten bij bedrijven zoals Philips, NXP, TomTom, Shimano, Signify, IBM en Intel. Bedrijven op deze campus zijn verantwoordelijk voor ongeveer 40 procent van alle Nederlandse octrooiaanvragen. Zie ook: www.hightechcampus.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht