Industry Wire

Geplaatst door Ayold.nl

Nieuw platform gelanceerd om coatingwereld toegankelijker te maken

Start up Ayold lanceerde op 1 september de eerste coating portal in een reeks van vijftig. Ayold gelooft dat de coatingindustrie kansen op online gebied tot nu toe links heeft laten liggen. Ayold is daarom begin 2016 een pilot gestart en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de kansen en mogelijkheden voor de coatingindustrie online. Op een algemeen online platform verspreid over meer dan 50 landen kan op vernieuwende wijze verbinding worden gemaakt tussen consument en coatingindustrie. Ayold heeft hiervoor een uniek portfolio met wereldwijde domeinnamen samengesteld.

http://coating.nl is de eerst officiële coatingportal. Continu zal coating.nl aangevuld worden met informatie over coatingproducten, toepassingen en mogelijkheden. “De coatingwereld verdient het om toegankelijker gemaakt te worden.” Aldus oprichter en directeur Erik van der Schaaf. Hij vervolgt: “Het is jammer dat de coatingindustrie nu kansen laat liggen doordat zij nog niet de juiste vertaalslag online hebben gemaakt. Grote ontwikkelingen vinden momenteel juist daar plaats en daarom geloof ik dat ook de coating industrie niet achter mag blijven.” aldus Van der Schaaf.

Sinds begin 2016 is Vincent Walstra ook betrokken bij dit project. Hij is aangesteld voor organisatiemanagement, online marketing, portal development en het samenstellen van een sterk team. “Erik heeft mij snel weten te overtuigen van deze enorme kans voor de coatingindustrie. Ik blijf mij iedere dag verbazen over het feit dat grote namen als Sherwin-Williams, AkzoNobel, PPG en BASF nog weinig online doen. En dat terwijl de markt klaar is voor disruptie in distributie, verkoop en nog veel meer” Aldus Walstra, die in 2015 nog in de 25 onder de 25 stond van het jonge ondernemersblad Sprout.

De combinatie van coatinginformatie en online expertise is volgens Ayold het recept om aanvragen te genereren voor coatingfabrikanten. “Het verhaal van coatings wordt steeds groter en wij willen dit gaan vertellen. Niet voor niets is onze missie: Connecting the world of coatings online.” zo besluit Van der Schaaf.

Over Ayold
Ayold is opgericht om als internationaal coatingagentschap de industrie online te krijgen. Ayold heeft een platform ontwikkeld om op internationale schaal vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Hierdoor biedt Ayold voor de vraagkant een mogelijkheid om online informatie te verkrijgen over coatings, leveranciers en toepassingen. Aan de aanbodkant zorgen de platformen voor zichtbaarheid in de markt. Ayold koppelt vraag en aanbod op deze manier organisch.

Ayold heeft een intellectueel eigendomsfundament op basis van 50 unieke domeinnamen. Van regio’s in de Benelux en Europa tot aan Azië en Noord-Amerika.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht