Industry Wire

Geplaatst door Simian B.V.

Nieuwe naam én nieuw pand voor Reclameland B.V.

Vanaf vandaag gaat Reclameland B.V. verder onder de naam Simian B.V. De term Simian wordt gebruikt voor primaten (apen) die gekenmerkt worden door de mogelijkheid om zich snel en gemakkelijk aan te passen naar veranderende omstandigheden. De bekende drukwerksites Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone vallen allen onder Simian B.V., maar blijven als afzonderlijke merken bestaan. Omdat de drie drukwerksites al het drukwerk zelf produceren en het aantal klanten en bestellingen blijft toenemen, is Simian B.V. vanaf vandaag verhuisd van Drenthe naar een drie keer zo groot pand van maar liefst 7.000 m2 in het Groningse Westerbroek.

Over Simian B.V.
Simians zijn vindingrijk, speels en worden gekenmerkt door een hoge intelligentie. Persoonlijke eigenschappen die goed van pas komen in een snel veranderende wereld als die van druk- en printwerk. Eigenaar Wouter Haan: “Door de toenemende digitalisering is er minder vraag naar drukwerk, maar met een sterk businessmodel is het zeker mogelijk om succes te hebben. Op dit moment zijn Reclameland, Drukland.nl en Flyerzone in Nederland de enige online drukkerijen die écht innoveren. Zo hebben we pas nog de nieuwste offset drukpers van Komori aangeschaft waarmee we uniek zijn in onze snelheid, kwaliteit en aanlevertijden.”

Verhuizing naar Westerbroek
Simian B.V. produceert voor alle drie de merken het drukwerk. Hierdoor is de productiecapaciteit enorm hoog en blijft het aantal werknemers toenemen. “Dat is de reden dat we naar Westerbroek zijn verhuisd. Ons nieuwe pand is drie keer zo groot, voorzien van de beste en nieuwste machines en daarnaast is ons logistieke proces geoptimaliseerd dat zorgt voor een nog snellere verwerking van bestellingen. Zo kunnen klanten die iets in spoed voor 17.00 uur bestellen, het drukwerk de volgende dag al in huis hebben. In Westerbroek kunnen we dan ook ruimschoots aan de klantvraag voldoen.”

Grootse investeringen
Simian B.V. heeft meer dan 5 miljoen geïnvesteerd in het pand en de nieuwe machines. Zo is er een flinke verbouwing geweest, zijn diverse nieuwe kantoorruimtes gecreëerd en heeft een team van interieurarchitecten de diverse afdelingen ingericht. Daarnaast heeft Simian B.V. onlangs de nieuwste drukpers van Komori en diverse afwerkmachines aangeschaft, evenals de nieuwste Polar snijmachines en diverse afwerkmachines. Hiermee is Simian B.V. helemaal klaar voor de toekomst.

Online drukkerij
In Westerbroek worden dagelijks onder meer visitekaartjes, flyers, briefpapier, spandoeken, bierviltjes, magazines en boeken gedrukt. Simian B.V. is met de drie drukwerksites de enige online drukkerij met een geheel eigen productielocatie. “Ons uitgebreide productassortiment in combinatie met de service en de bereikbaarheid maken ons sterk. We zijn bijvoorbeeld voor onze klanten tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar. Dit samen zorgt natuurlijk ook voor groei. Elke dag opnieuw werken we hard om onze klanten de beste service en kwaliteit drukwerk te bieden.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht