Industry Wire

Geplaatst door Bluetron

Nieuwe Nederlandse innovatie zorgt voor doorlopende bedrijfsvoering na ransomware-aanval

Bluetron, onderdeel van Detron ICT Holding BV, introduceert een nieuwe oplossing om alle bedrijfsgegevens snel weer beschikbaar te maken na een ransomware-aanval. De oplossing bestaat uit een gepatenteerde scanmethode en een extra beveiligd opslagsysteem dat niet verbonden is met internet. Bluetron ontwikkelde de oplossing samen met Fujifilm en IBM onder de naam 100% Data Garantie. Met deze oplossing wordt de bedreiging die ransomware voor bedrijven vormt geminimaliseerd en kan de normale bedrijfsvoering na een cyberaanval snel worden voortgezet.

Omdat steeds meer bedrijven in de cloud en online werken, lopen ze een hoog risico op een ransomware-aanval. Ransomware is nu zo geavanceerd dat het zelfs kan detecteren wanneer er een gegevensoverdracht plaatsvindt, om zich vervolgens in de gegevenssystemen of archieven te nestelen en te wachten tot deze (online) worden geactiveerd. Bij een dergelijke ransomware-aanval wordt de data van een bedrijf gegijzeld en wordt toegang tot deze data ontnomen. Hierdoor lopen bedrijfsprocessen vaak vast. De 100% Data Garantie-oplossing kan dit voorkomen door alle operationele- en systeemdata offline op te slaan en in geval van een hack snel en volledig gescand op virussen weer beschikbaar te maken.

Bluetron’s 100% Data Garantie: alle recente data altijd snel beschikbaar
De 100% Data Garantie maakt drie aparte kopieën van alle bedrijfsdata op fysieke tape. Deze tapes zijn opgeslagen op drie verschillende, goed beveiligde locaties, waarvan er twee geen internet- of netwerkverbinding hebben (zogeheten ‘real air gaps’). Een van de locaties is een bunker. Dit maakt het voor hackers onmogelijk om bij de opgeslagen gegevens te komen. Een recente kopie van de gegevens of specifieke bestanden kan dus meteen worden opgehaald en hersteld na een aanval. Hierdoor kunnen bedrijven en organisaties na een hack snel weer operationeel zijn. Dit maakt de oplossing een relevante aanvulling op bestaande back-upsoftware.

Virusscan van nieuwe, opgeslagen en opgehaalde gegevens
Door alle data, zowel voor als tijdens opslag en bij terugkomst, te scannen met de meest recente virusdefinities, is de kans dat opgeslagen data besmet raken met ransomware of andere virussen minimaal. Deze unieke scanoplossing is gepatenteerd door Bluetron. Om de 100% Data Garantie te ontwikkelen, werkte Bluetron samen met IBM (powerservers en tapedrives) en Fujifilm (opslag- en archiveringssoftware en tapetechnologie).

George Banken, oprichter van Detron ICT Holding B.V., over de 100% Data Garantie: “Deze oplossing is uniek in de wereld en we zijn er trots op dat we deze Nederlandse innovatie samen met grote internationale concerns als IBM en Fujifilm kunnen introduceren. De 100% Data Garantie biedt meer en betere beveiliging en is een ideale basis voor meer geavanceerde innovaties op het gebied van cybersecurity. Deze verbeteringen willen we de komende maanden toevoegen.”

Maxwell Keyte, security leader bij IBM Consulting over het belang van Bluetron’s 100% Data Garantie: “Bluetron heeft een oplossing voor een van de meest urgente IT-problemen van onze tijd. Hiermee wordt nogmaals de waarde van onze samenwerking benadrukt, vooral in de strijd tegen ransomware-aanvallen.”

Meer informatie over Bluetron’s 100% Data Garantie vindt u op www.bluetron-dataservices.nl

Over Bluetron
Als onderdeel van Detron ICT Holding is Bluetron een zelfstandig opererende onderneming die haar dienstverlening continu uitbreidt. Als hightech partner biedt Bluetron haar klanten een innovatief platform met diensten voor circulair beheer van elektronica gedurende de gehele levenscyclus, alsmede het bouwen, onderhouden en verbeteren van ICT/data-infrastructuren. Zo ondersteunt Bluetron haar klanten met haar digitale diensten om concurrerend en winstgevend te blijven in de snel veranderende markten. Meer over Bluetron 100% Data Garantie op www.bluetron-dataservices.nl en over haar circulaire dienstverlening op www.bluetron.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht