Industry Wire

Geplaatst door LBi Lost Boys

Nieuwe website: Het Amsterdam van Anne Frank

‘Het Amsterdam van Anne Frank’ stelt de stad en haar inwoners tussen 1933 -1950 centraal. Persoonlijke (niet eerder op internet gepubliceerde) verhalen van Joodse en niet-Joodse getuigen geven een indringend beeld van het leven tijdens de bezetting, evenals de periode die eraan voorafging en erop volgde. Een van de verhalen is van de Joodse Hélène Egger, die haar beide broers in de kampen verloor. Dochter Debby Petter tekende haar moeders verhaal op in het boek ‘Ik ben er nog’. Delen uit dit boek, evenals foto’s en ansichtkaarten, zijn opgenomen in ‘Het Amsterdam van Anne Frank’.

Toen en nu-beelden
De website bevat uniek beeldmateriaal, gevonden in archieven in binnen- en buitenland. Speciaal voor de website zijn zg. toen en nu-beelden gemaakt: historische foto’s die geïntegreerd zijn in het Amsterdamse straatbeeld van nu. De beelden brengen de oorlogsgeschiedenis van de stad heel dichtbij.

Onderwijs
Bij de website is lesmateriaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Aan de hand van opdrachten worden leerlingen gestimuleerd om zich te verdiepen in de geschiedenis van de stad en om locaties te bezoeken. Een groep leerlingen van het Gerrit van der Veen College heeft de eerste ervaringen met ‘Het Amsterdam van Anne Frank’ opgedaan.

Medewerking
De website is gemaakt door de Anne Frank Stichting en LBI Lost Boys met financiële steun van o.a. de Gemeente Amsterdam, het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk. Inspirator voor de website is Hans Westra, oud-directeur van de Anne Frank Stichting. De stichting dankt getuigen, collega-instellingen, Diversion, subsidiegevers en donateurs voor hun medewerking.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht