Industry Wire

Geplaatst door Xiaomi

De nieuwe Xiaomi Mi 11 Lite 5G is vandaag officieel uit 

Den Haag, 4 mei 2021 – Wereldwijd technologieleider Xiaomi lanceert vandaag de 5G versie van de Mi 11 Lite serie: de Mi 11 Lite 5G. De Mi 11 Lite 5G combineert puur vakmanschap en een rijk kleurenpallet. Daarnaast heeft de Mi 11 Lite 5G het nieuw aangekondigde Qualcomm® Snapdragon™ 780G3 processor.

Een AMOLED scherm met een miljard kleuren & high end camera set up

Het scherm van de Mi 11 Lite 5G heeft een AMOLED scherm met 10-bit kleurentechnologie. De technologie zorgt ervoor dat het scherm in plaats van circa 16 miljoen kleuren, ruim een miljard kleuren weergeeft. De Mi 11 Lite 5G heeft aan de achterkant drie camera’s zitten, plus een selfiecamera aan de voorkant. De hoofdlens van 64 megapixels zorgt ervoor dat je in elke situatie gedetailleerde foto’s maakt die er ook nog goed uitzien als je inzoomt. De 8MP-ultragroothoeklens wordt gebruikt voor het fotograferen van hele bredere arrangementen. De 5MP-macrolens is gemaakt om kleine objecten en detail vast te leggen.

Snapdragon 780G-processor & 5G

De Xiaomi Mi 11 Lite ondersteund het snelle 5G-netwerk, indien beschikbaar. Ook ondersteunt hij de 5.2 versie van Bluetooth. De Snapdragon 780G-processor van de Mi 11 Lite 5G zorgt ervoor dat dit toestel zonder problemen alle taken uitvoert. Het toestel is een onuitputbare bron van entertainment en het maken van opvallende content, zo heeft de Mi 11 Lite bijvoorbeeld de photo- en videoclone functie (zie onderstaand beeld).

Stereo geluid & snelladen

De Mi 11 Lite 5G beschikt niet over één, maar over twee speakers. De Mi 11 Lite is gemaakt om net als de rest van de serie een studio ervaring te bieden als het gaat om beeld, camera en geluid. De Mi 11 Lite 5G ondersteunt snelladen met 33 Watt, en wederom heeft Xiaomi de lader bij het toestel geleverd voor gebruikers die nog geen Xiaomi lader hebben.

Beschikbaarheid 

De Mi 11 Lite 5G is vanaf vandaag, 3 mei verkrijgbaar bij de operators in Nederland en in België: KPN.com, en Vodafone in Nederland en in België gaan Orange en BaseTelenet live. Ook MediaMarkt Nederland en MediaMarkt België gaat vandaag live. T-Mobile gaat live op 24 mei met de verkoop. Verder gaan de online kanalen Belsimpel, CoolblueBol.comMobiel en in België bij Fnac/VandenBorreKrefel en Cora live op 17 mei. De prijs van de Mi 11 Lite 5G is €399 voor de 8GB + 128GB versie.

Update policy

De Mi 11 serie draait op de Androidversie 11 en er wordt een update verwacht voor Android 12. We verwachten tenminste twee Android updates, te weten Android 11, Android 12 en Android 13. Echter wordt de precieze update policy bepaalt door Google. De updatecycli van verschillende Xiaomi-apparaten zijn in overeenstemming met onze overeenkomsten met Google en voldoen aan het overeenkomstige beleid.

MIUI 12.5

De Mi 11 Serie zal op de nieuwste versie van het MIUI 12 systeem draaien; 12.5 gebaseerd op Android 11. Er komen tenminste 4 MIUI updates aan waarbij de eerste update zal plaatsvinden in het tweede kwartaal. Deze update betekent dat we veel minder voor geïnstalleerde apps en advertenties hebben in de nieuwe smartphones. De pre-installed apps en advertenties kunnen handmatig worden uitgeschakeld, waarbij Xiaomi graag assisteert met guidelines.

Security updates

De security updates van Xiaomi zijn maandelijks en per kwartaal, voor tenminste een lifecycle van twee jaar na de komst van een product op de Nederlandse markt. De maandelijkse en kwartaal updates zijn Android-beveiligingspatches die door Google zijn uitgebracht, evenals patches voor Xiaomi-specifieke problemen.

Mi Academy App

Met de Mi Academy App kunnen nieuwe gebruikers een training volgen om het MIUI besturingssysteem beter te kunnen gebruiken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht