Industry Wire

Geplaatst door Palo Alto Networks

Palo Alto Networks levert meer autonome cybersecurity met copilots voor Strata-, Prisma- en Cortexplatforms

Copilots, aangedreven door Precision AI, vergroot de productie van beveiligingsteams en verbetert resultaten op het gebied van veiligheid

Palo Alto Networks (NASDAQ: PANW), de wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity, introduceert drie nieuwe copilots die de kracht van generatieve AI (GenAI) combineren met een eigen collectie zeer nauwkeurige cybersecurity-technologieën. Strata™ CopilotPrisma® Cloud Copilot en Cortex® Copilot zijn naadloos ingebed in de toonaangevende beveiligingsplatforms van Palo Alto Networks. Deze next-generation assistenten, aangedreven door het recent gelanceerde Precision AI™, helpen complexiteit in de dagelijkse werkzaamheden te elimineren en verbeteren de productiviteit van beveiligingsteams aanzienlijk.
“Toen GenAI mainstream werd, hadden we het idee dat het een geweldig hulpmiddel voor autonome beveiliging kon zijn. We zagen dat het meer was dan alleen het geven van antwoorden en dat het ook acties kon aansturen. Om die belofte waar te maken, was meer innovatie nodig”, zegt Lee Klarich, chief product officer bij Palo Alto Networks. “Door GenAI te combineren met andere belangrijke technologieën, hebben we de nauwkeurigheid verbeterd en het ondernemen van concrete acties mogelijk gemaakt. Dit is de eerste stap naar het realiseren van onze visie, tot leven gebracht via onze Precision AI-powered copilots, die de productiviteit van beveiligingsteams en beveiligingsresultaten radicaal verbeteren.”
GenAI is veelbelovend als het gaat om het aanpakken van gespecialiseerde beveiligingstaken wanneer het wordt gecombineerd met belangrijke technologieën zoals voorgeconfigureerde automatisering (prepackaged automation), machine learning, strikte richtlijnen en het finetunen van modellen. Precision AI is Palo Alto Networks’ eigen, innovatieve benadering van AI die GenAI combineert met machine learning- (ML) en deep learning (DL)-mogelijkheden om effectievere assistenten te creëren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van uitgebreide data en bewezen playbooks om direct bruikbaar advies (actionable insights), automatisering en gestuurde acties te bieden.
“Generatieve AI belooft beveiligingsteams te helpen effectiever te zijn in hun werk door middel van natuurlijke taalinterfaces”, zegt Scott Moser, SVP en CISO bij Sabre. “De mogelijkheid voor meer teamleden om firewalls en alle beveiligingstools te bevragen met behulp van een natuurlijke taalinterface is extreem waardevol voor een zeer snelle reactie op security-bedreigingen, alsook het krijgen van betere antwoorden op de vragen die ze stellen.”
Strata Copilot, Prisma Cloud Copilot en Cortex Copilot maken gebruik van de kracht en eenvoud van natuurlijke taal om beveiligingsanalisten te helpen bedreigingen snel en eenvoudig te vinden, te begrijpen en te stoppen voordat ze problemen veroorzaken. Deze copilots zijn naadloos geïntegreerd in het gehele netwerk en de cloud- en security operations-platforms van Palo Alto Networks, en begeleiden analisten bij elke stap van hun dagelijkse werkzaamheden. Zo kunnen ze incidenten sneller onderzoeken, workflows optimaliseren, opkomende bedreigingen proactief voorblijven en actie ondernemen.
De integratie van Copilot in het Palo Alto Networks Platform: Strata Copilot werkt met het Strata Network Security-platform, inclusief SASE- en NGFW-implementaties, en is toegankelijk via Strata Cloud Manager.
Prisma Cloud Copilot ondersteunt het volledige Prisma Cloud, Code to Cloud™-platform en helpt bij het prioriteren van risico’s, herstel, detectie van bedreigingen en rapportage.
Cortex Copilot werkt via het Cortex XSIAM®-platform en maakt een efficiënter en effectiever Security Operations Center (SOC) mogelijk.
De visie van Palo Alto Networks is om echte leerassistenten te leveren waarbij elke interactie de mogelijkheden van de copilot vergroot. Het streven naar autonome cybersecurity zal beveiligingsteams voorzien van snellere, accuratere kennis en inzichten wanneer dat nodig is en copilots in staat stellen om:
  • Vragen over producten te beantwoorden in de context van jouw omgeving.
  • App-, gebruikers- en bedreigingsactiviteiten te verkennen en te visualiseren.
  • Gerichte vragen over jouw omgeving te beantwoorden.
  • Laten zien hoe configuratie naar een optimale staat gebracht kan worden
  • Zoeken naar details rond een IoC (bijv. IP-adres, FQDN, URL, domein, hash, etc.).
  • De impact en dekking van een bedreiging of CVE beoordelen.
  • Complexe herstelacties uitvoeren door eenvoudige verzoeken in natuurlijke taal.
  • Helpen bij snelle productnavigatie.
  • Supportcases openen waarbij issue details automatisch worden verzameld en proactief worden ingediend.
De nieuwe copilots van Palo Alto Networks, aangedreven door Precision AI, zijn beschikbaar in private preview. Lees het blog voor meer informatie over hoe de copilots een revolutie teweeg zullen brengen in hoe klanten reageren op de nieuwste bedreigingen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht