Industry Wire

Geplaatst door Share Now

SHARE NOW viert 10e verjaardag in Amsterdam met 100.000 gebruikers

Amsterdam, 25 november 2021 – Deze maand viert SHARE NOW haar tiende verjaardag in Amsterdam. De Europese marktleider op het gebied van free-floating autodelen werd in november 2011 – toen nog onder de naam van car2go – gelanceerd als eerste flexibele autodeeldienst in Amsterdam. Tegelijkertijd met het jubileum bereikt SHARE NOW de mijlpaal van 100.000 gebruikers, die sinds de lancering gezamenlijk ruim 36 miljoen elektrische kilometers afgelegd hebben.

Autodeeldienst sterk gegroeid in 10 jaar
De afgelopen jaren ontwikkelde SHARE NOW zich als de belangrijkste autodeeldienst in Amsterdam en groeide gestaag in gebruikers, productaanbod, grootte van de vloot en werkgebied. Het Amsterdamse werkgebied werd in 2018 uitgebreid met een hub op de luchthaven Schiphol Airport en in 2020 met een openbare hub in Amstelveen. Sinds dit jaar is het zelfs mogelijk om een deelauto te parkeren op twee Rotterdamse hubs.

De autodeeldienst werkt voortdurend aan de verbetering en vergroten van de vloot. In 2016 begon SHARE NOW met het aanbieden van autodelen voor de zakelijke markt en sinds vorig jaar is het mogelijk om een deelauto voor meerdere dagen te huren. Dit jaar werd bovendien het loyaliteitsprogramma SHARE NOW Rewards geïntroduceerd.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat de vloot in de loop der jaren steeds verder is uitgebreid met nieuwe modellen en extra deelauto’s. Vandaag de dag kunnen gebruikers in Amsterdam kiezen uit een grotere variëteit aan elektrische voertuigen en de merken BMW, smart en Fiat.

Meer elektrische deelauto’s in aantocht
“SHARE NOW heeft sinds de start altijd een 100% elektrische vloot gehad, iets waar wij heel trots op zijn. Wij streven al tien jaar naar duurzame mobiliteit en geloven in meer delen en minder bezitten, zodat we onze steden leefbaarder en future-proof kunnen maken. Meer elektrische deelauto’s helpen daarbij en met het grote aantal en de verschillende modellen proberen we onze gebruikers zoveel mogelijk flexibiliteit te bieden. Daarom is onze vloot nog maar recent uitgebreid tot een totaal van 400 elektrische deelauto’s”, vertelt Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland.

Populair onder Amsterdammers
De komst van SHARE NOW tien jaar geleden in Amsterdam bleek een goede zet. In totaal maken de 100.000 gebruikers veel gebruik van de deelauto’s en dit neemt gestaag toe. In oktober steeg het aantal ritten met 52% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast groeide de gemiddelde ritduur in dezelfde periode met 48% en bedraagt nu 41 minuten.

“Uit de cijfers blijkt dat Amsterdammers het idee om een auto te delen in plaats van te bezitten steeds meer omarmen. Deelmobiliteit is een goede oplossing voor een dichtbevolkte stad als Amsterdam. Het heeft een positief effect op de sterk toenemende verkeersdrukte en parkeerdrukte in en rondom de stad, maar helpt daarnaast ook om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Steeds meer mensen helpen ons bij onze missie om steden leefbaarder te maken. Daar zijn wij enorm trots op. Om stedelijke mobiliteit zo duurzaam mogelijk te maken, werken we ook nauw samen met de gemeente Amsterdam”, aldus Bosman.

Nauwe samenwerking met de gemeente
Gemeente Amsterdam vertelt: “Amsterdam feliciteert SHARE NOW met haar 10-jarige jubileum in Amsterdam. SHARE NOW was de eerste free-floating organisatie in de stad en heeft daarmee een boost gegeven aan zowel emissievrije mobiliteit als gedeeld vervoer in Amsterdam.” De gemeente werkt met SHARE NOW en andere aanbieders aan een convenant om zowel het aanbod als het gebruik van deelauto’s in de stad verder te vergroten.

Via deze link is meer beeldmateriaal van SHARE NOW te vinden.

De deelauto‘s van SHARE NOW zijn vanaf €0,19 per minuut te huur via de SHARE NOW-app. De modellen zijn ook voor meerdere uren en dagen te huur. De SHARE NOW-app is beschikbaar voor iOS (App Store) en voor Android (Google Play Store).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht