Industry Wire

Geplaatst door Meet Magento

Sprekers geven tijdens Meet Magento 2016 nieuwe kijk op development, (e)commerce & innovatie

Op 13 mei vindt de tweede dag plaats van Meet Magento 2016 in de jaarbeurs van Utrecht. Deze dag staat volledig in het teken van development, (e)commerce en innovatie, waarbij zowel door nationale als internationale sprekers inspirerende verhalen vertelt worden of waarbij een interessante casus uitgelicht wordt. Deze dag is volledig gericht op Magento webwinkeliers en developers. De eerste sprekers zijn bekendgemaakt en de achtste editie van het evenement is net even anders dan anders.

Ieder jaar wordt weer gestreefd naar de beste verhalen tijdens Meet Magento. Dit betreft verhalen uit de eigen praktijk van de sprekers of ze halen een casus erbij, waardoor Magento Webwinkeliers & Developers zowel leren als geïnspireerd worden. Deze dag halen maar liefst meer dan 50 sprekers verdeeld over zeven zalen, alles uit de kast om met zijn allen e-commcerce software Magento naar een hoger niveau te brengen. Tijd om een tipje van de sluier te geven.

Development

Eind vorig jaar is Magento 2 geïntroduceerd, waardoor het voor veel webwinkeliers interessant is om te weten of ze moeten overstappen van Magento 1 naar Magento 2. Daarnaast wanneer daar dan het beste moment voor zou zijn.  Voor solution providers en industry partners is het van belang of zij hier al extensies voor moeten maken en of developers opgeleid moeten worden. Igor Bondarenko gaat daarom op deze dag dieper in op Magento 2 extensies. Ook Jeroen Boersma en Nils Preuß nemen ons mee naar de nieuwe mogelijkheden van Magento 2. Matthias Zeis vertelt over de migratie van Magento 1 naar Magento 2 en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarnaast wordt tijdens deze dag aandacht besteed om de webshop naar een hoger niveau te brengen. Jisse Reitsma van Yireo neemt alle ‘problemen’ waar de webwinkelier tegen aan loopt tijdens het runnen van de webshop, weg met zijn verhaal: ‘Running Magento’. Verder wordt door tal van andere sprekers technische tips en tricks gegeven voor zowel de webwinkeliers als de developers om het beste te halen uit Magento.

(e)commerce & innovatie
Met alleen de technische knowhow zijn de webwinkeliers en developers er nog niet. Bij het beheren en/of werken met een Magento webshop, komen ook marketing en branding kijken. Daarom vertelt oprichter van Nelly.com, nu CEO van NA-KD.com, Jarno Vanhatapio over de wereld van fashion e-commerce met zijn verhaal: ‘Building the next generation fashion market place’. Daarnaast wordt ingespeeld op trends en ontwikkelingen, zoals dat men steeds vaker winkelt via mobiele devices. Eelco van Wijk, CCO van JMango360 laat daarom Met ‘The App economy’ zien dat de m-commerce App onmisbaar wordt voor webwinkeliers. Verder wordt door Theo van der Zee van ConversionReview vertelt hoe webshops geoptimaliseerd kunnen worden om meer bezoekers te krijgen. Nog tal van andere sprekers vertellen deze dag over onder andere affiliate marketing, e-mailmarketing en betalingen via apps.

Net even anders
De verscheidenheid in sprekers zorgt ervoor dat het deze dag aan geen enkel onderwerp ontbreekt. Iedere spreker geeft zijn kijk op Magento en (e)commerce. Dit jaar gaat er ook iets nieuws plaats vinden. Er zullen namelijk niet alleen enkele sprekerssessies plaats vinden, maar er worden ook sprekers met elkaar gecombineerd. De partijen zullen samen op podium laten zien hoe zij samengewerkt hebben en tot een mooie oplossing zijn gekomen. Dit geeft extra kracht voor het verhaal en is een mooie eyeopener voor het publiek.

Meer informatie en tickets

Alle sprekers bekijken en tickets voor Meet Magento bestellen, kan via de Meet Magento website: www.meet-magento.nl. Er zijn ook combitickets te verkrijgen, namelijk een combiticket voor dag één en twee voor webwinkeliers die willen overstappen op Magento en een combiticket speciaal voor ontwikkelaars voor dag twee en de Hackaton op 14 mei.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht