Industry Wire

Geplaatst door Supermicro

Supermicro kondigt nieuwe vloeistofgekoelde rack-scale oplossingen voor AI en HPC-convergentie met de nieuwste accelerators

Super Micro Computer introduceert geavanceerde oplossingen voor klanten die hun AI- en HPC-capaciteiten willen uitbreiden en tegelijkertijd het energieverbruik van datacenters willen verlagen. Supermicro biedt complete vloeistofgekoelde oplossingen, waaronder koelplaten, CDU’s, CDM’s en volledige koeltorens. Deze vloeistofgekoelde servers en datacenterinfrastructuur kunnen de PUE-ratio (Power Usage Effectiveness) van een datacenter aanzienlijk verlagen, waardoor het totale energieverbruik van datacenters met wel 40% kan worden verminderd.

“Supermicro blijft nauw samenwerken met onze AI- en HPC-klanten om de nieuwste technologie, inclusief totale vloeistofkoelingsoplossingen, in hun datacenters te integreren,” zegt Charles Liang, president en CEO van Supermicro. “Onze complete vloeistofkoelingsoplossingen kunnen tot 100 kW per rack verwerken, wat de totale eigendomskosten (TCO) in datacenters verlaagt en AI- en HPC-computers mogelijk maakt. Dankzij onze building block architectuur kunnen we de nieuwste GPU’s en accelerators snel introduceren. Samen met onze vertrouwde leveranciers blijven we nieuwe rack-scale oplossingen op de markt brengen, die sneller aan onze klanten worden geleverd.”
Supermicro’s high-performance servers en geoptimaliseerde toepassingen zijn ontworpen om de krachtigste CPU’s en GPU’s te ondersteunen voor simulatie, data analyse en machine learning. De Supermicro 4U 8-GPU vloeistofgekoelde server biedt petaflops aan AI-rekenkracht in een compacte vormfactor met de NVIDIA H100/H200 HGX GPU’s. Binnenkort introduceert Supermicro de vloeistofgekoelde Supermicro X14 SuperBlade in 8U- en 6U-configuraties, de rack-mount X14 Hyper, en de Supermicro X14 BigTwin. Daarnaast ondersteunen diverse HPC-geoptimaliseerde serverplatforms de Intel Xeon 6900 met P-cores in een compacte, multi-node vormfactor.
Daarnaast blijft Supermicro marktleider met het breedste portfolio van vloeistofgekoelde MGX-producten in de branche. Supermicro ondersteunt ook de levering van de nieuwste accelerators van Intel, waaronder de nieuwe Intel® Gaudi® 3 accelerator, en de MI300X-accelerators van AMD. Dankzij de capaciteit van maximaal 120 nodes per rack van de Supermicro SuperBlade® kunnen grootschalige HPC-toepassingen in slechts een paar racks worden uitgevoerd.

De nieuwe 4U 8-GPU vloeistofgekoelde servers met NVIDIA HGX H100 en H200 GPU’s vormen het paradepaardje van de Supermicro line-up. Deze en andere servers zullen ook de NVIDIA B200 HGX GPU’s ondersteunen zodra deze beschikbaar zijn. Deze nieuwe systemen met high-end GPU’s versnellen AI-training en HPC-simulatie door meer data dichter bij de GPU te brengen dan eerdere generaties, dankzij het gebruik van supersnel HBM3-geheugen. Dankzij de ongelooflijke dichtheid van de vloeistofgekoelde 4U-servers levert een enkel rack (8 servers x 8 GPU’s x 1979 Tflops FP16 met sparsity) meer dan 126 petaflops. De Supermicro SYS-421GE-TNHR2-LCC ondersteunt dual 4e of 5e generatie Intel Xeon-processors, terwijl de AS-4125GS-TNHR2-LCC beschikbaar is met dual 4e generatie AMD EPYC™ CPU’s.

De nieuwe AS-8125GS-TNMR2 server biedt gebruikers toegang tot 8 AMD Instinct™ MI300X accelerators. Dit systeem is uitgerust met dual AMD EPYC™ 9004 serie-processors, die tot 128 cores en 256 threads ondersteunen, en tot 6TB geheugen. Elke AMD Instinct MI300X accelerator beschikt over 192 GB HBM3 geheugen per GPU, allemaal verbonden via een AMD Universal Base Board (UBB 2.0). Daarnaast zijn de nieuwe AS-2145GH-TNMR-LCC en AS-4145GH-TNMR APU-servers ontworpen om HPC-workloads te versnellen met de MI300A APU. Elke APU combineert een high-performance AMD CPU, GPU en HBM3-geheugen, en biedt 912 AMD CDNA™ 3 GPU compute units, 96 “Zen 4” cores en 512 GB verenigd HBM3-geheugen in één systeem.

Supermicro introduceert ook een 8U-server met de Intel Gaudi 3 AI-accelerator. Dit nieuwe systeem is speciaal ontworpen voor AI-training en inferencing en kan naadloos worden geïntegreerd in een traditioneel Ethernet-netwerk. Elke Intel Gaudi 3 accelerator beschikt over vierentwintig 200 gigabit (Gb) Ethernetpoorten, waardoor flexibele en open-standaard netwerken mogelijk zijn. Bovendien wordt er 128 GB HBM2e high-speed geheugen meegeleverd. De Intel Gaudi 3 accelerator is ontworpen om efficiënt op te schalen en uit te breiden van een enkele node tot duizenden, om te voldoen aan de diverse eisen van GenAI-modellen. Ook worden de Petascale-opslagsystemen van Supermicro gepresenteerd, die van cruciaal belang zijn voor grootschalige HPC- en AI-workloads.

Supermicro zal de SuperCloud Composer presenteren als datacenter-beheersoftware. Hiermee kan vanaf één console een volledig datacenter worden gemonitord en beheerd, inclusief de status van alle vloeistofgekoelde servers.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht