Tata Communications en HPE bouwen ’s werelds grootste IoT-netwerk in India

Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) kondigt vandaag tijdens het Mobile World Congress een samenwerking aan met Tata Communications, een toonaangevende provider van ‘A New World of Communications™’. Het HPE Universal IoT Platform ondersteunt de uitrol van het eerste LoRaWAN™ (LoRa) netwerk in India.
Tata Communications onthulde de plannen voor het LoRa™ netwerk vorig jaar. Het is onderdeel van de lange termijnstrategie van Tata Communications om mobiele platforms en ecosystemen te ontwikkelen waarmee klanten en partners op wereldwijde schaal mensen en IoT-apparaten kunnen verbinden. De eerste fase van de uitrol vindt plaats in de vier grootste steden van India, en dekt daarmee meer dan 400 miljoen mensen. Naast de succesvolle testen in Mumbai, Delhi en Bangalore worden 35 proof-of-concept applicaties op het netwerk getest.
De samenwerking tussen Tata Communications en HPE maakt de weg vrij voor een nieuw tijdperk waarin devices zijn uitgerust met geïntegreerde connectiviteit – een oplossing voor enterpriseklanten in het hele land. Het project heeft betrekking op het verbinden van apparaten, applicaties en andere IoT-oplossingen over het LoRa-netwerk in o.a. “smart buildings”, campussen, voor fleet management, security en zorgdiensten en wordt ingezet in ongeveer 2.000 leefgemeenschappen met in totaal circa 400 miljoen inwoners. Dit is voor het eerst dat een dergelijk project in India wordt uitgerold.
“Tata Communications heeft vijftien jaar ervaring in het wereldwijd leveren van impactvolle en innovatieve communicatieoplossingen aan haar klanten”, aldus Anthony Bartolo, president Mobility, IoT, en Collaboration Services van Tata Communications. “Als onderdeel van onze doelstellingen t.a.v innovatie en het wereldwijd verzorgen van digitale transformatie, creëren we samenhangende, flexibele en veilige netwerken om IoT-applicaties in India in te zetten. We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met HPE in dit project, omdat dit platform essentieel is om alle complexe variabelen voor een digitaal India samen te kunnen brengen.”
Het HPE Universal IoT Platform is ontworpen voor grote schaalbaarheid en multi-vendor en multi-network support met behulp van de oneM2M interoperabiliteitsstandaard. Het platform stroomlijnt de interoperabiliteit en het beheer van heterogene IoT-apparaten en -applicaties die de ‘intelligent edge’ bekrachtigen. Het platform ondersteunt long-range, low-power connectivity implementaties, alsook apparaten die cellulair, radio, Wi-Fi en Bluetooth gebruiken. Recent aangekondigde verbeteringen voor het HPE Universal IoT Platform omvatten een verhoogde LoRa gateway-ondersteuning. Hierdoor wordt het gebruik van meerdere LoRa gateways mogelijk met een gemeenschappelijke set aan applicaties om device provisioning en control in heterogene LoRa-omgevingen te vereenvoudigen.
“De omvang van dit project is waanzinnig en biedt miljoenen mensen nieuwe diensten”, aldus David Sliter, Vice President en General Manager, Communications Solutions Business bij HPE. “Via onze aanpak, waarbij partners centraal staan, zorgt het HPE Universal IoT Platform dat Tata Communications meerdere use cases kan vormen voor zijn IoT-netwerk in India op een gemeenschappelijk platform met een gemeenschappelijk datamodel.”
Tata Communications heeft HPE ook geselecteerd om onderdeel te zijn van zijn wereldwijde cellulaire IoT-connectiviteitsdiensten. Dit zorgt voor verschillende – zowel binnenlandse en grensoverschrijdende – IoT-connectiviteits- en managementservices. Het gaat vooral om applicaties op gebied van mobility zoals “connected cars”, fleet management en transportdiensten.
HPE demonstreert tijdens Mobile World Congress een scala aan smart city IoT-cases op het HPE Universal IoT Platform.”
Over LoRa
LoRa is een Low Power Wide Area Network (LPWAN) specificatie voor draadloze IoT-apparaten die op batterijen werken. Het zorgt voor belangrijke IoT-diensten als veilige bi-directionele communicatie, mobiliteits- en lokalisatiediensten. Dit wordt inmiddels geadopteerd als standaard voor het verbinden van LPWAN IoT-apparaten en -sensoren en geldt als aanvulling op andere aansluitmogelijkheden zoals LTE, Wi-Fi en dergelijke. Tata Communications en HPE selecteerden LoRa voor dit initiatief, vanwege de lage energiebehoeften, mogelijkheden voor gebruik bij grote afstanden, de lage kosten en uitgebreide gebruikersmogelijkheden.
HPE is lid van de LoRa Alliance, een open non-profitorganisatie met als doel om LPWAN-implementatie over de hele wereld te standaardiseren voor IoT, machine-to-machine (M2M), smart cities en industriële applicaties. Leden van de alliantie werken samen aan het LoRa-protocol (LoRaWAN), door kennis en ervaring te delen om interoperabiliteit tussen operators in een open, wereldwijde standaard te garanderen.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.