Industry Wire

Geplaatst door Tiqets

Tiqets snelst groeiende startup van Nederland

Amsterdam – Adyen en The Next Web hebben gisteravond op Tech5 Nederland bekend gemaakt dat Tiqets, een innovatief ticketing platform waarmee reizigers al hun toegangstickets kunnen vinden, boeken en gebruiken, de snelst groeiende startup van Nederland is.

Deze bekendmaking vond gisteravond plaats in Restaurant C te Amsterdam. Tiqets’ concurrenten waren Blendle, SendCloud, PastBook, en Bux. Criteria voor de competitie waren dat de startups een omzet moesten hebben gegenereerd van meer dan 200.000 euro in 2015, korter bestonden van vijf jaar, een eigen product of dienst hebben gebouwd en in de markt hebben gezet, en het hoofdkantoor moest in Nederland gevestigd zijn.

“Onze missie bij Tiqets is om cultuur toegankelijker te maken. Deze award is een geweldige erkenning van het werk wat we tot nu toe hebben gedaan. En we zijn pas net begonnen in tien steden. Stel je een wereld voor waar je kunt genieten van cultuur en entertainment zonder gedoe!” Luuc Elzinga (CEO)

Over de Europese Tech5

 De Europese Tech5 is een jaarlijks initiatief dat in 2014 is opgezet door Adyen en The Next Web om de snelst groeiende startups van Europa te identificeren. De wedstrijd rangschikt technologische bedrijven naar omzet en groei in het dataverkeer, evenals de groei in werknemersdata tussen 2013 en 2015.

Dit jaar zijn er zes landen geselecteerd die in aanmerking komen om deel te nemen aan Tech5: Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De  startups die afvallen kunnen door middel van een Wildcard alsnog in de finale komen.

Over Adyen

Adyen is een technologiebedrijf dat bedrijven de mogelijkheid biedt om met één oplossing overal ter wereld betalingen te accepteren. Adyen is de enige aanbieder van een moderne en integrale infrastructuur die handelaars rechtstreeks verbindt met Visa, MasterCard en 250 andere wereldwijde betalingsmethoden. Het bedrijf zorgt daarmee voor soepele betalingsprocessen via internet, vanaf mobiele apparaten en in fysieke winkels. Naast hoofdkantoren in Amsterdam en San Francisco beschikt Adyen over vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de regio Asia Pacific. Het bedient meer dan 4.500 ondernemingen, waaronder zeven van de tien grootste Amerikaanse internetbedrijven en drie van de vijf grootste kledingmerken ter wereld. Andere klanten zijn onder meer Facebook, Uber, Airbnb, Netflix, Spotify, Dropbox, Evernote, Booking.com, Yelp, Vodafone, Superdry, Mango, Crocs, O’Neill, SoundCloud, KLM en JustFab.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht