Industry Wire

Geplaatst door T-Mobile

T-Mobile versterkt positie op de markt voor vast internet

Den Haag, 7 oktober 2022 – T-Mobile heeft haar positie op de markt voor vast internet versterkt door de overname van internetaanbieder Cambrium, bekend onder de naam Tweak, en met een nieuwe overeenkomst met Open Dutch Fiber. Met de overname van Cambrium uit handen van investeerder Arcus, worden per direct 18.000 klanten toegevoegd aan het klantenbestand van T-Mobile. Tegelijkertijd heeft T-Mobile een overeenkomst gesloten met Open Dutch Fiber voor toegang tot de huidige en toekomstige E-Fiber gebieden. Open Dutch Fiber nam E-Fiber eerder dit jaar over. De E-fiber footprint bestaat uit 175.000 adressen waarop T-Mobile op korte termijn razendsnel internet toegang kan aanbieden. Dat aantal groeit in de toekomst naar verwachting tot ongeveer 500.000 adressen. Beide overeenkomsten dragen bij aan de ambitie van T-Mobile om de grootste aanbieder van snel glasvezelinternet in Nederland te worden.

Cambrium past perfect bij T-Mobile

Cambrium biedt sinds jaar en dag innovatieve internetdiensten via glasvezel aan onder andere via de merknaam Tweak. Het bedrijf is gevestigd in Almere en heeft ruim 20 mensen in dienst. Zij zijn al geﮦormeerd over de overname. Sren Abildgaard CEO van T-Mobile Nederland: “De overname van Cambrium inclusief het Tweak klantenbestand is een belangrijke stap voor ons. We zijn blij dat zij nu onderdeel zijn van de T-Mobile groep. We kennen Cambrium als een innovatief en klantgericht bedrijf met talentvolle medewerkers. We verwelkomen de medewerkers en natuurlijk hun klanten van harte.”

E-Fiber overeenkomst helpt bij ambitie grootste footprint aan te bieden

T-Mobile streeft ernaar om op vast glasvezelinternet de grootste aanbieder van Nederland te worden. Hiervoor heeft het bedrijf nu toegang tot de glasvezelnetwerken van Primevest, Open Dutch Fiber en E-Fiber. Waar mogelijk en betaalbaar maakt T-Mobile ook gebruik van de glasvezelnetwerken van andere aanbieders. T-Mobile biedt inmiddels razendsnel internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps) aan bij meer dan 3,8 miljoen huishoudens. Daarnaast ziet T-Mobile de mogelijkheid om met haar partners daar op korte termijn nog eens 1,3 miljoen huishoudens aan toe te voegen.

“De deal met Open Dutch Fiber voor de E-fiber footprint past perfect bij onze strategie om een substantiële bijdrage te leveren aan de verdere digitalisering van Nederland”, zegt Sren Abildgaard. “Hiermee zijn we nog lang niet klaar. We stoppen pas wanneer iedereen in Nederland kan profiteren van betaalbaar en snel internet! Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen is essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand.”

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht