Warsteiner lanceert nieuwe merkcampagne ‘Het Verschil’

Warsteiner zet met haar nieuwe merkcampagne ‘Het Verschil’ centraal. Het verschil zit in details, in wat je proeft, in wat je ziet. Het verschil tussen drinken en genieten. Na de opfrisbeurt van de huisstijl, logo en verpakkingen eerder dit jaar ondergaat nu ook de positionering van Warsteiner een metamorfose. De nieuwe merkcampagne omvat een uitgebreide out-of-home, print en online campagne en wordt afgetrapt met een tv commercial.

Bekijk hier de tv commercial op Youtube

Het verschil tussen drinken en genieten
Als kwaliteitspils gemaakt van handgeselecteerde hop, gerst uit de champagnestreek en water uit eigen natuurbron, onderscheidt Warsteiner zich door premium kwaliteit toegankelijk te maken voor het brede publiek. Met Het Verschil laat Warsteiner ook duidelijk zien hoe een kwalitatieve Pilsener gedronken wordt: met schuimkraag uit het kenmerkende Tulpglas met een druppelvanger rond de voet. Warsteiner wil consumenten laten genieten van het beste dat de Duitse brouwcultuur te bieden heeft. Daarom worden er gedurende het jaar verschillende producten – zoals Premium Pilsener, Alkoholfrei, Radler en Winter – uitgelicht in de tv commercial.

Marcel Beekman, directeur Warsteiner Benelux, licht toe: “Voor veel mensen is bier gewoon bier, maar bij Warsteiner zien we dat anders. We willen consumenten laten zien en ervaren dat er verschil is in smaak, beleving en presentatie. We zijn heel trots op onze nieuwe merkcampagne: Het Verschil. In een tijd waarin de biermarkt overspoeld wordt door nieuwkomers is het voor ons van groot belang om opnieuw van onszelf te laten horen. Tijd om Nederland het verschil te laten ontdekken met Warsteiner.”

Het verschil in huis
De campagne is de komende periode ook terug te vinden op de winkelvloer. Met de winkels worden tailormade activaties georganiseerd en outdoor posters bij de supermarkten verwijzen naar de campagne. Later dit jaar komt Warsteiner ook met een eigen webshop. Hier komen verschillende merchandise artikelen op te staan die aansluiten bij de campagne, zoals bijvoorbeeld de Tulpglazen, om zo consumenten ook thuis de complete ervaring te kunnen bieden.

Credits
Verantwoordelijk bij Warsteiner: Marcel Beekman, Wilco Gersen, Arjan Barten, Denise Leeuwangh
Reclamebureau: New Normal
Creatie: Marcel van Kleeff, Merijn Kalden
RTV productie: Marcel Ossendrijver
Productiemaatschappij: In Case of Fire
Regie: Job van As
Muziek: LAB3
Post production: Captcha
Mediabureau: De Media Maatschap

Over Warsteiner
In het dorpje Warstein, in het natuurrijke Sauerland, wordt sinds 1753 WARSTEINER gebrouwen. Dit gebeurt nog altijd volgens de eeuwenoude tradities van het Reinheitsgebot (1516) in één van de modernste brouwerijen van Europa. Vanuit de familiebrouwerij, die sinds 9 generaties eigendom is van de familie Cramer, worden de bieren van WARSTEINER naar inmiddels meer dan 60 landen wereldwijd geëxporteerd. Warsteiner stelt zich als doel om mensen wereldwijd te laten genieten van het beste dat de Duitse brouwcultuur te bieden heeft. De kernwaarden zelfverzekerd, authentiek, toegankelijk en sociaal staan daarbij centraal.

Ga naar http://www.warsteiner.nl/hetverschil voor meer informatie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.