Industry Wire

Geplaatst door Geodan

Zoektocht naar Java-developers start op Javaplein

Een tuktuk reed afgelopen woensdag urenlang rondjes op het Javaplein, op zoek naar Java-developers. Achter op de tuktuk prijkte een enorme ‘pinpoint’ met daarop de tekst: ‘We Love Java-developers’. De stunt is een ludieke wervingsactie van het Amsterdamse geo-ICT-bedrijf Geodan.
Manager HR persoonlijk op zoek naar personeel
De tuktuk werd bestuurd door René Bruinink, HR-manager bij Geodan. Hoogstpersoonlijk zocht hij naar nieuw personeel voor het geo-ICT-bedrijf. René: “Het is moeilijk om IT-professionals te vinden. Bedrijven staan voor ze in de rij. We moeten ons meten met bedrijven als Google en Microsoft. Wij zijn kampioen in een niche, maar zijn als kleinere speler lang niet zo zichtbaar als de grote, bekende merken. Met deze ludieke actie willen we de aandacht vangen van IT’ers.”
 
Coördinaten ontcijferen
Op de tuktuk is een locatie-pinpoint te zien die verwijst naar de ICT-specialisatie van Geodan: location intelligence. De cijfers op de pinpoint zijn de coördinaten van het hoofdkantoor in Amsterdam. Bruinink: “Alleen whizzkids begrijpen waarnaar die coördinaten verwijzen; daarmee hopen we de échte geo-liefhebbers onder de IT’ers te prikkelen. Die mogen bij interesse bij mij instappen om elkaar te leren kennen.”
 
Gesprekken en flyers
De actie in Amsterdam-Oost trok veel aandacht. Bruinink en zijn collega Jasper Tolsma, zelf developer, grepen die gelegenheid om zo veel mogelijk mensen over het werk van Geodan te vertellen en flyers uit te delen. “Tot concrete sollicitaties heeft dat nog niet geleid”, bekent Bruinink. “Maar eerlijk gezegd hadden we daar ook niet op gerekend. Als het zo makkelijk ging hoefden we hier ook niet te staan. We hebben onszelf laten zien, onder andere aan de toekomstige generatie IT’ers. Bij succes ga ik mijn tuktuk-zoektocht vervolgen, wie weet beland ik nog echt op Java.”
 
Over Geodan
Geodan maakt met de verbindende kracht van location intelligence de wereld slimmer, efficiënter, duurzamer en veiliger. Het bedrijf verzamelt en combineert data en gebruikt die voor slimme inzichten, betere communicatie, efficiëntere processen en soepele samenwerkingen. Dat doet het bedrijf vanuit zijn vestigingen in Amsterdam en ’s-Hertogenbosch voor o.a. Aon, PostNL, Rainforest Alliance, ProRail en verschillende ministeries en overheden. Geodan heeft 170 medewerkers.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht