Deel dit artikel
-

Esmée Denters door 40 miljoen-grens op YouTube

Exact elf maanden geleden nam ze kauwgum knauwend haar eerste filmpje op YouTube op. Esmée Denters zong liedjes van bekende artiesten na. Inmiddels is ze zelf uitgegroeid tot een ster van het web. Op YouTube, het platform waar ze haar nog jonge carrière begon, overschreed het aantal bekeken filmpjes onlangs de 40 miljoen.

Afgelopen maand trad ze verscheidene malen op in Engeland in het voorprogramma van de Amerikaanse ster Justin Timberlake. Een jaar geleden had Esmée Denters niet kunnen verwachten dat de filmpjes die ze voor de aardigheid volzong op YouTube haar leven zo zouden veranderen.

Haar zangkwaliteiten gingen echter niet onopgemerkt voorbij aan de muziekindustrie. Dat leidde ertoe dat ze in het voorjaar van 2007 een platencontract tekende met Tennman Records, het platenlabel van Timberlake.

Filmpjes van Denters worden gemiddeld enkele honderdduizenden keren bekeken. In uitzonderlijke gevallen schiet de teller over de miljoen heen. En het gezamenlijke YouTube-optreden van de jongedame uit Gelderland met Justin Timberlake werd zelfs meer dan 7 miljoen keer bekeken.

Onlangs schoot de teller van het aantal vertoonde filmpjes door de 40 miljoen heen. De 63 video's werden in totaal 40,3 miljoen bekeken. Denters' eigen YouTube-kanaal, zoiets als een persoonlijke televisiezender, werd 5,8 miljoen keer bekeken. Haar webzender heeft bijna 67.000 abonnees.

Denters mag zich de nummer 2 YouTube-muzikant noemen. Mogelijk haalt ze de eveneens niet-professionele zangeres Miaa Rose binnenkort zelfs in. De dames verkeren in een nek-aan-nek race wat de kijkers- en abonnee-aantallen betreft. In de algemene ranglijst staan de twee zangeressen op respectievelijk nummer 3 en 4.

Deel dit bericht

2 Reacties

Frans

overdreven allemaal in amerika lopen er wel duizend Esmees rond.

Oosterbeker

Waar staan die dan in dat Youtube lijstje?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond