Deel dit artikel
-

YouTube binnenkort in HD

De populaire videodienst YouTube wil binnen drie maanden in hoge definitie (HD) uitzenden. Dat heeft mede-oprichter Steve Chen op de NewTeeVee Live conferentie bekend gemaakt.

Tot dusverre concentreerde YouTube zich hoofdzakelijk op de inhoud en minder op de kwaliteit van de beelden. Daardoor kan immers bandbreedte worden uitgespaard.

Niet al het programma-aanbod van YouTube zal meteen in HD beschikbaar zijn. Veel materiaal heeft al een tamelijk slechte kwaliteit met een resolutie van 320 x 240. Technisch moeten er nog wel wat problemen opgelost worden, zoals lange buffer tijden die kijkers mogelijk zullen wegjagen.

Deel dit bericht

12 Reacties

Sjaak

Daar gaan ze vast H.264 voor gebruiken. Voor HD op 720P heb je minstens 4Mbps nodig als je het wil streamen. Het alternatief is downloaden, maar dan moet je wachten voordat je beeld hebt.  Los van de beeldkwaliteit heeft YouTube veel nadelen. Je video's staan in een grabbelton tussen video's waar je niet mee geassocieerd wil worden. Proeven van omroepen tonen aan dat je via YouTube geen extra kijkers krijgt. En YouTube gaat zomaar advertenties rond je content plaatsen. En je krijgt geen goede statistieken.  Kortom: leuk voor thuis gebruikers en semi-professionelen, maar als professioneel bedrijf is YouTube net zoiets als je personeel laten rondrijden in trabantjes. Kost niks maar dan heb je ook niks

Sacha Prins

@Sjaak: Ik dacht dat Youtube een advertentiemodel a-la Google ads ging introduceren waar je als content eigenaar vrolijk gaat meedelen in de opbrengsten. Dat is volgens mij een heel helder en eerlijk model, dus zo slecht is het (in de toekomst) niet volgens mij.

Sjaak

Sacha, ook hier zijn drempels:- welke adverteerder durft grootschalig te adverteren rond zulke content?- wil elke content bezitter geassocieerd worden met elke adverteerder?- wat hou je aan de advertentie inkomsten over?

Aniet

Ik ben r wel uit. Zit zelf op 123video.nlLekker Nederlands, leuke sfeer, leuke reacties en 100% Nederlands. Bevalt me echt veel beter dan Youtube. Ze worden wel de " nederlandse youtube genoemd" maar eigenlijk is dat wij mij betreft een mis-kwalificatie. Kan het iedereen aanraden.

Steve McNammee

Wat een gezeur, ik ben blij dat we eindelijk eens normale filmpjes krijgen te zien. YOUTUBE rocks !!

Jurriaan Souer

Ook ik ben van mening dat Youtube (en andere vergelijkbare sites) buitengewoon goede initiatieven zijn, maar wel specifiek voor thuisgebruikers en semi-professionals. Deze mening werd afgelopen dagen versterkt door presentaties van Forrester op het Consumer Marketing forum. Forrester voorziet ook dat professionele organisaties niet gebruik gaan maken van dergelijke "gratis" initiatieven als distributiemiddel van hun content.

Frank

Ook ik deel de meningen hier. Je wil als serieus bedrijf toch ook geen emailadres zoals c0mp2ny@hotmail.com? Video portals zijn leuk voor (pro)sumers. Maar wil je serieus bezig met video, kies dan een professionele dienst. Dat biedt veel meer vrijheid, kwaliteit en betere exploitatiemogelijkheden. Kosten zijn echt geen probleem meer, zeker niet met de lage hosting tarieven in Nederland.

Don van Riet ALL2C Consulting

Youtube is een C2C contentmodel met een hoog community of "blog"-karakter. Als "novice user" ben ik heel blij met dit iniatief en begeef me voornamelijk binnen de klassieke muziek (solo piano en opera). In deze commentaren zie ik veel B2C topics terugkomen: verdienmodellen met name. Veel Consumenten hoeven niet zo nodig aan hun content te verdienen. Op Flickr zie je dat nog sterker: veel foto's staan er zonder rechten op, zoals de mijne. Waardering en discussie staan dan voorop.

John

Zideo is al een jaar actief met het delen van advertentie inkomsten met zijn uploaders. Is niet nieuw!

Bert de Groot

Dat je een succesvol user channel op YouTube kunt runnen blijkt uit diverse voorbeelden. Kijk hier maar eens: http://www.youtube.nl/rabosporttv.

Ferry

Nu is de site helemaal weg? Zal toch hopelijk tijdelijk zijn?

maurice

ik vind het stom want dit was echt top.P.S. mandy i love you xxx je mannetje

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond