Deel dit artikel
-

2007 recordjaar voor DVD

2007 was een recordjaar voor de DVD. Dat zegt de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie NVPI op basis van voorlopige cijfers.

Een gemiddeld Nederlands huishouden kocht in 2007 vier nieuwe DVD’s. Het totaal aantal verkochte DVD’s  komt daarmee uit op 31 miljoen stuks, goed voor een omzet van 339 miljoen euro. Daarmee is 2007 een nieuw recordjaar voor de videobranche, zo stelt de NVPI.

De cijfers wijken af van die in andere landen, waar de DVD duidelijk op zijn retour is en de consument meer belangstelling heeft voor nieuwe beelddragers zoals HD DVD en Blu-ray. Berstein Research meldde voor de Amerikaanse een daling van vier procent als gevolg van de verschuivende aandacht voor de opvolger van DVD.

De Nederlandse consument koopt vooral speelfilms, maar ook televisieseries zoals Grey’s Anatomy, House MD, Prison Break, Lost 3, Bands of Brothers, 24, Friends en Charmed. Dit segment kende een groei van 17 prrocent.
 
Volgens de NVPI is de groei nog lang niet uit DVD-markt. Het nog altijd groeiende aantal huishoudens dat meerdere afspeelapparaten in huis heeft zal er alleen nog maar voor zorgen dat de vraag naar het product verder toeneemt, aldus de brancheorganisatie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter Rutten

Het bericht van Berstein Research gaat alleen over de VS markt. Informatie over de Europese markten is te halen bij Screen Digest en/of de International Video Federation.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond