Deel dit artikel
-

Belgacom vangt aan met HDTV

Het Belgische telecombedrijf Belgacom gaat vanaf april HDTV aanbieden, oftewel televisie in een hoge beeldkwaliteit.

Voor de uitzendingen zal Belgacom gebruik maken van zijn nieuwe VDSL2-netwerk. Alle huidige ADSL2+-gebruikers kunnen volgens het bedrijf zonder veel problemen overstappen. Belgacom zegt dat het zestig procent van de Belgische bevolking kan bereiken via VDSL. 

Voor HDTV is wel weer een nieuwe decoder nodig. Die wordt sinds januari geleverd via de Belgacom-winkels. Abonnees kunnen het oude modem inruilen.

Belgacom heeft nog niet onthuld wat het programmapakket gaat worden. In elk geval zullen de Olympische Spelen deze zomer in HD kwaliteit worden aangeboden.

Belgacom is niet de eerste op de Belgische markt met HDTV. Interkabel is al sinds het voorjaar bezig. Wel loopt het bedrijf voor op zijn Nederlandse rivaal KPN die nog geen concrete plannen heeft om HD aan te bieden.

Deel dit bericht

3 Reacties

Ron

We lachen wel eens om de Belgen. Maar je ziet het maar ze zijn toch weer veel vooruitstrevender dan die Hollandse blaaskaken.KPN staat voor kan Praktisch Niets !!!

John

In Amerika bestaat HDTV al jaren. Ik kan gewoon niet begrijpen waarom onze koude kikkerlandje, dat economisch toch wel behoorlijk sterk staat, gewoon niet de moeite kan nemen om HDTV signalen door de kabel te gooien. Er zijn al meer dan 6-7 miljoen mensen die een HD-Ready TV hebben, maar die zijn alsnog gedwongen om een lage resolutie te ontvangen terwijl HD-Ready TV's naar onze hoofden worden gegooit via reclame folders met aanbiedingen op elke TV. Als de maatschappijen zoals UPC en KPN geen HD-Ready signalen willen versturen, heb ik zoiets van dat ze gewoon tot nu toe geen HD-Ready TV's moeten verkopen.

Marc

Nou John en Ron, @Home, Casema, Multikabel Westland bieden al bijna twee jaar HDTV aan, inmiddels met 7 zenders. Dit jaar worden ook de olympische spelen en het EK in HD uitgezonden. Voor de rest is het wachten op meer zenders in HD. Het is nog dus nog niet zover als in de VS, maar het begin is gemaakt en ik denk dat het aantal zenders nu snel zal uitbreiden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond