Deel dit artikel
-

In stream advertenties bij Mobillion

Telegraaf-dochter Mobillion uit Ede heeft zijn virtuele dienst Online Video Player voorzien van een advertentiecomponent, waardoor in-stream adverteren mogelijk wordt.

Mobillion, gespecialiseerd in onder meer mobiele marketing en mobiel internet, levert de techniek voor de videospeler en partner Adjustables zorgt voor de mogelijkheid om advertenties als extra laag over de video’s weer te geven. Volgens Menno Biesiot van Adjustables is de tijd van de ‘pre-roll’, een korte commercial aan het begin van een online video, voorbij. De kijker hoeft niet langer te worden geconfronteerd met een alles dominerende commercial, maar ziet slechts een kleine advertentie-uiting in beeld.

De meeste videospelers zijn op dit moment niet in staat om in-stream adverteren mogelijk te maken. Ook de integratie van een videospeler met een content management systeem levert vaak problemen op.

In de toekomst zijn op basis van het IP nummer persoonlijke advertenties gebaseerd op locatie en het profiel van de kijker mogelijk.

De Online Video Player wordt als zogenaamde ASP-dienst aangeboden, waardoor de volledige techniek bij Mobillion wordt gehost. Gebruikers hoeven niet te investeren in technische kennis of specifieke hard- en software. De videospeler is geheel te integreren in de (mobiele) website.

Deel dit bericht

6 Reacties

Reinout

de tijd voor de pre-roll is voorbij? wellicht leef ik dan in de pre-historie tesamen met tig-adverteerders die net aan dit concept gewend zijn geraakt. Loopt Menno misschien niet iets te ver vooruit? Op basis van IP nummer? sommige providers heb per gebied 1 IP nummer of bij een groot bedrijf evenzo. welke telefoons kunnen deze player ook al aan? laatste vraag; de "laag" eroverheen, die wordt wel gehost door Adjustables?

Stephan

Ik hoop eerlijk gezegd dat de tijd van de pre-roll voorbij is. Ik denk dat de meeste mensen inmiddels wel van het bestaan van pre-rolls afweten! Ik vind het zelf namelijk behoorlijk irritant als ik eerst een reclamefilmpje moet afkijken voordat ik de gewenste video krijg, en ik ken genoeg mensen die dit met me delen. Ik heb net even gekeken op de site van Adjustables. Als het dan t?ch reclame moet bevatten, dan maar liever zo!

k-ozz

Google doet dit al in de USA: http://youtube.com/watch?v=p2hPslGRBfQ

JJ

Geweldig vind ik het steeds, die bedrijven die steeds en steeds maar de eenvoudige ontwikkelingen als zo groots blijven bestempelen. Adjustables player is na te bouwen in enkele dagen met alles erop en er aan. Zelfde is ook voor Mobilion te geven… Why the fuzz? Omdat je nu tijdens je video gestoord gaat worden? Knap hoor!! NOT!

John

Google doet dit al in de USA: http://youtube.com/watch?v=p2hPslGRBfQ  Klopt…….. en http://www.video-advertentie.nl doet het al geruime tijd in Nederland!

Erik

@Reinout: Naast advertenties in overlay kan ook pre-roll nog worden toegepast. Resultaten uit onderzoek leren echter dat de click through ratios (veel) hoger zijn bij toepassing van overlay. Daarnaast is de ervaring voor kijkers veel prettiger wanneer de advertentie minder dominant aanwezig is en bovendien beter wordt afgestemd op het thema van de video en/of het profiel van de kijker.  De huidige player is gebaseerd op flash en alleen geschikt voor het web.De content (vooralsnog exclusief de advertenties) kan wel streaming worden aangeboden op telefoons met UMTS.  De "laag" eroverheen met de advertenties wordt gehost door Adjustables. De advertenties (flash animaties) alsmede de koppeling met specifieke thema's of video's worden beheerd middels een management systeem.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond