Deel dit artikel
-

Tele2 wil tv diensten buiten eigen netwerk aanbieden

Tele2 wil een deel van zijn interactieve tv diensten ook buiten het eigen IPTV netwerk aanbieden. Volgend jaar kan de consument een speciale Tele2 decoder aanschaffen die moet werken via het ADSL netwerk van bijvoorbeeld KPN.

Volgens Hans Broekhuis, directeur tv marketing en content van Tele2, wordt de komende maand een nieuwe decoder ontwikkeld die in 2009 op de markt wordt gebracht. "Je moet denken aan diensten die het tv kijken interactiever maken," zegt hij.

Tele2 heeft 300.000 breedbandklanten. Daarvan maakt echter maar een klein deel gebruik van interactieve tv onder de noemer Tele2Vision. Om het gebruik van deze diensten verder aan te moedigen wil Tele2 de open markt op.

Vorig jaar maakte Tele2 al bekend dat het zijn interactieve diensten buiten het eigen netwerk wilde gaan aanbieden aan klanten van andere netwerken, maar details wilde het bedrijf toen niet onthullen. Tele2 ziet nu dus af van het gebruik van speciale client software op bestaande settop boxen en wil daarom een eigen decoder introduceren.

Broekhuis wil niet zeggen welk bedrijf de decoder gaat ontwikkelen. Wel dat het apparaat op het tv toestel kan worden aangesloten. De consument zou normale televisie kunnen kijken en zelfs HDTV, wat volgens Broekhuis mogelijk is bij snelheden tot 4 tot 6 megabit per seconde.

Daarnaast gaat het om televisievarianten van populaire websites waar video te zien is. Tele2 gaan aan haar eigen klanten binnen twee maanden Hyves op televisie aanbieden. "Met je afstandsbediening kun je dan berichten achterlaten en pagina’s van vrienden bekijken, in de toekomst zou je dat ook moeten kunnen doen met websites als Nu.nl of Geen Stijl."

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond