Deel dit artikel
-

Payter breidt proef mobiele betaling verder uit

Winkeliers kunnen sinds vandaag ook digitale folders sturen naar de mobiele telefoon van Payter-gebruikers. Deze test is onderdeel van een proef die al geruime tijd loopt in Rotterdam waarbij klanten in de winkel kunnen afrekenen met hun mobiele telefoon.

De consumenten die meedoen aan de proef ontvangen Over-The-Air kortingscoupons op hun mobiele telefoon. De verzending gebeurt via een beveiligde GPRS-verbinding. Hiermee hoopt Payter een alternatief te creëren voor de reclamefolders in de brievenbus.

"De nieuwe Payter Wallet is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Het mooie van kortingsbonnen op je mobiele telefoon is dat bijna iedereen die toch altijd bij zich heeft, terwijl een couponnenboekje thuis op de keukentafel blijft liggen", aldus Elaine Carpenter, directeur van Payter.

De proef met mobiel betalen loopt al sinds vorig jaar. Hiermee kunnen 700 consumenten ondertussen in 55 winkels betalen met hun mobiel. Deze mensen kregen een Nokia 6131 NFC, een toestel waar een NFC-chip (Near Field Communication) zit verwerkt. Dagelijkse boodschappen en parkeergeld kunnen hiermee zonder portemonnee betaald worden.

Met de nieuwe aanvullingen op de bestaande mobiele portemonnee kunnen Payter-gebruikers nu ook online aangeven welke kortingscoupons ze willen ontvangen. Ook opwaarderen van de portemonnee en het saldo bekijken gaat Over-The-Air via de mobiele telefoon.

Voor het versturen van de coupons naar de mobiele telefoon werkt Payter samen met Cassis International, een leverancier voor Smart Card-oplossingen en een serviceleverancier in NFC-projecten voor mobiele operators. Deze partner levert de technische infrastructuur waarmee gebruikers hun mobiele portemonnee kunnen downloaden op hun mobiele telefoon.

Kort geleden gaf Payter de inspiratieloze consument de mogelijkheid om tijdens het winkelen in de Albert Heijn een boodschappenlijst te ontvangen van een recept.

Bron foto: bchow (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond